ORDU

Ordu’nun Fatsa ilçesinde bir mahalle korona virüsü vakaları tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı.

Edinilen bilgiye göre, Aslancami Mahallesi’nde pozitif ve temaslı kişiler olduğunun tespit edildiği belirtildi. Jandarma ekipleri mahalleye giriş ve çıkışları kapattı.

Mahalle Muhtarı Mehmet Şimşek, “Aslancami Mahallemiz karantinaya alınmıştır. Vatandaşlarımızın lütfen kurallara uyması ve görevlilere zorluk çıkarmamaları önemle rica ederim” dedi.

KARS

Akyaka’da bir köy karantinaya alındı. Karantinaya alınan köye giriş ve çıkışlara izin verilmiyor.

Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Üçpınar köyü Korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında karantinaya alınırken, köy girişinde jandarma ekipleri görevlendirildi.

Konuyla ilgili olarak Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Kovid-19 salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında Akyaka ilçesi Üçpınar köyü karantinaya alınmış olup köye giriş ve çıkışlar durdurulmuştur” denildi.

KIRKLARELİ

Kırklareli’nin Karacaibrahim Mahallesi’nde bulunan bir apartman korona virüsü tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kırklareli Valiliğinden gelen açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Kurulunca Karacaibrahim Mahallesi 667. Sokak’taki bir apartman için 10 günlük karantina kararı alındığı belirtildi.

Karantinada tedbirlere uymayanlara apartman sakinleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak.

DÜZCE

DÜZCE(İHA) – Düzce’nin Cumayeri ilçesinde vaka sayılarının arttığı Ordulukaradere köyü 10 gün karantinaya alındı.

Düzce’de artan korona virüs vaka sayılarının ardından sıkı tedbirler uygulanırken, Düzce’de 1 köy daha karantinaya alındı. Düzce’nin Cumayeri ilçesine bağlı Ordulukaradere köyünde artan vaka sayılarının ardından Cumayeri İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından köye giriş çıkışlar 10 gün süre ile sınırlandırıldı. Köyün giriş çıkışlarında jandarma ekiplerince önlem alınırken, gıda alışverişleri için vefa sosyal destek grupları görevlendirildi.

MALATYA

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde bir mahalle, korona virüs tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada, "Yazıhan ilçesi Durucasu Mahallesi’nde Covid-19 vakaları tespit edilmesi nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla 9 Nisan 2021 tarihi saat 21.00’dan itibaren ikinci bir karara kadar 10 gün süre ile karantina kararı alınmıştır" denildi.

KASTAMONU

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği, merkez ilçeye bağlı iki köy, 10 gün süre ile karantinaya alındı.

Vali Avni Çakır başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, vakaların artış gösterdiği merkeze ilçeye bağlı Duruçay köyü merkezi ile Kurtkayı köyü Aşağımısır mahallelerinde korona virüs salgınının kontrol altına alınmasını sağlamak amacıyla 10 gün süre ile karantinaya alınmasını kararlaştırdı. Karar ile birlikte köy ve mahallenin girişi jandarma ekiplerince kapatılarak, tüm güvenlik ve sağlık tedbirleri alındı.

TOKAT

Tokat’ın Turhal ilçesinde artan korona virüs vakaları nedeni ile bir köyde karantina uygulamasına karar verildi.

Turhal İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, karantinaya alınması gereken yerlerle ilgili değerlendirme yapıldı. Turhal ilçesine bağlı Çamlıca köyüne korona vaka sayısının artması sonucu karantina uygulanmasına karar verildi. Ordu’ya akrabalarına giderek köyüne dönen bir ailenin korona virüse yakalandığı tespit edildi. 318 nüfuslu köyde 14 kişinin korona virüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Köy, 10 Nisan 2021 tarihi saat: 01.00 itibaren 10 gün süre ile karantinaya alındı.