ADANA

Adana'nın Feke ilçesinde Korona virüs vakalarının artması nedeni ile İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı ile bugün sabah 08.00 itibari ile Gürümze mahallesine giriş ve çıkışlar 10 gün süre ile kapatıldı.  

Feke’nin Gürümze Mahallesi'nde yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı. Mahallede 25 kişinin pozitif olduğu ve temaslı sayının yükselme ihtimaline karşın bugün sabah 08.00 itibari ile mahalleye giriş çıkışlar ilçe hıfzıssıhha kararı ile 10 gün süre ile kapatıldı.  

Feke Kaymakamı Vahit Yılmaz, ilçe hıfzıssıhha kurulunun, Gürümze mahallesinde artan Kovid-19 vakaları nedeniyle Gürümze Mahallesi'nin karantinaya alınmasına, mahalleye giriş ve çıkışların sınırlandırılmasına karar verildiğini bildirdi. Mahalle, bugünden geçerli olmak üzere 10 gün boyunca karantinada olacak. 

ADIYAMAN

 Adıyaman’ın Besni Kaymakamlığı, Beşyol köyüne bağlı Balka Mezrasının 10 gün süreyle karantinaya alındığını duyurdu.   

Besni İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar Kaymakamlığın sosyal medya hesabından duyuruldu. Yapılan açıklamada, “Besni ilçesi Beşyol köyünün Balka Mezrası vaka sayılarında görülen artış sebebiyle, sosyal izolasyonun sağlanması ve salgının kontrol altına alınması amacıyla karantinaya alınmış, mezraya giriş ve çıkışlar 10 gün süreyle yasaklanmıştır” denildi. 

ARDAHAN

Ardahan'ın Göle ilçesinde bir köy artan corona virüsü vakalarının önüne geçebilmek adına karantinaya alındı.   

Edinilen bilgilere göre, Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Kuytuca köyü İlçe Hıfzıssıha Kurulu kararınca vaka artışı ve temaslı kişilerin fazla olması nedeniyle salgının yayılmasının engellenmesi, sosyal izolasyon sağlanarak vatandaşların sağlığının korunması amacıyla karantina uygulanmasına karar verdi. 

Alınan kararla birlikte Kuytuca köyüne giriş çıkışların yasaklanmasına, başta ilçe Jandarma Komutanlığı olmak üzere kolluk kuvvetler ile sorumluluk sahasına bakılmaksızın yeterli ve gerekli tedbirlerin ivedi bir şekilde planlanarak alınmasına ve talimatlara aykırı tutum içerisinde bulunanların adli ve idari olarak cezalandırılmasına karar verildi. 

KASTAMONU

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde korona virüs vakalarının görüldüğü Durupınar köyü karantinaya alındı.   

İnebolu Kaymakamı Selçuk Yosunkaya başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ilçeye bağlı Durupınar köyünün 10 gün süreyle karantinaya alınmasını kararlaştırdı. Kararın ardından jandarma ekipleri, köyde güvenlik önlemleri alarak köyün giriş ve çıkışlarını kapattı. Ayrıca kararlara uymayanlar hakkında da adli ve idari yaptırım uygulanacağı açıklandı.