Aşılanmanın en düşük olduğu Siirt, Ağrı, Diyarbakır, Bitlis ve Van, 10-16 Temmuz haftasında 100 bin nüfusta en çok vaka görülen iller oldu
Delta varyantı ile dünyada olduğu gibi Türkiye’de de vaka sayıları yeniden tırmanma eğilimine geçerken, Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı 100 bin nüfusta görülen vaka sayısı ve illerin aşılanma oranlarına ilişkin tablolar Kovid-19 ile mücadelede aşının önemini bir kez daha ortaya koydu. Bakanlığın 10-16 Temmuz arası illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısını gösteren insidans haritasına göre, en yüksek vaka sayıları Siirt, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Van ve Kırıkkale’de görüldü.

En az vaka görülen iller ise Kilis, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Hatay ve Uşak şeklinde sıralandı. İllere göre haftalık vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul’da 75.12, Ankara’da 57.95 ve İzmir’de 24.46 olarak gerçekleşti. Aşılamada ortalama düzeyde başarı yakalayan ancak pek çok bölgeye seyahatte geçiş noktasında bulunan Kırıkkale’de de vaka artışı dikkat çekti.