Korona virüs salgının dünyayı etkilemesinini ardından uzaktan eğitim, toplntılar ve çoklu görüşmeler için bir çok internet kullancıısı uygulama arayışına girmişlerdi. 

Zoom'un bu konuda ilk etapta tüm dünyada byük ilgi görmesi üzerine Zoom'un rakibi olan firmalar önce Zoom ile ilgili olumsuz bir takım haberler yaptırarak kullanıcıları tedirgin etmelerinini ardından kendi uygulamalrını devreye soktular. 

En yaygın kullanılan Whastsap önce 4 kişiye kadar toplu görüşme imkanı sağladı ardındna bunu 8 kişiye çıkardı. 

Şimdi diğer bir dev Facebook, messenger uygulamasına messenger rooms özelliğini ekelyerek devreye aldığını duyurdu.

Facebook, yeni grup görüntülü sohbet özelliği Messenger Rooms'u hayata geçirdi. Messenger Rooms, insanların paylaşılabilir görüntülü sohbet linkleri aracılığıyla arkadaşlarıyla, aileleriyle ya da kendileriyle aynı ilgi alanlarına sahip kişilerle online etkinlikler üzerinden bir araya gelmelerini ve Messenger ya da Facebook üzerinden odalar oluşturarak istedikleri kişileri katılmaları için davet etmelerini sağlayacak.

Facebook’tan yapılan açıklamaya göre, koronavirüs (Kovid-19) salgınının dünya genelinde etkisini devam ettirmesiyle birlikte insanların platformları üzerinden bağlantı kurmalarını kolaylaştırmak isteyen Facebook, yeni grup görüntülü sohbet özelliği Messenger Rooms’u kullanıma sundu.

Messenger Rooms, insanların paylaşılabilir görüntülü sohbet linkleri aracılığıyla arkadaşlarıyla, aileleriyle ya da kendileriyle aynı ilgi alanlarına sahip kişilerle online etkinlikler üzerinden bir araya gelmelerini ve Messenger ya da Facebook üzerinden odalar oluşturarak istedikleri kişileri katılmaları için davet etmelerini sağlayacak.