Son dönemlerde Google Android tabanlı akıllı telefonlar konusunda bazı endişelerini gündeme getirmeye başladı. Bu süreçte çok tercih edilen modeller arasında yer almış olmasına rağmen, akıllı telefon kullanıcılarını ve kişisel bilgilerini korumak için üstün bir çaba gösterdiği belirlendi.

Güvenlik açıkları konusunda pek çok kişiye açık çek sunarken, aynı zamanda para ödülleri ile birlikte olası bir tehlikeye karşı tehditlere karşı güvenilir olmaya devam ediyor.

Kullanıcılar tarafından işletim sistemi konusunda da pek çok açıdan Android tabanlı telefonları seçen kişilerin sayısının oldukça yüksek olduğu ifade ediliyor. Bu konuda artık yapılan ve üzerinde durulan yeni bir güvenlik çalışmasının ardından üretilen modellerde bir güvenlik açığının olup olmadığı açık bir şekilde görülebilecek.

21 yıllık arama motoru olan Google, Android tabanlı akıllı telefon üretecek olan telefon üreticilerle bir araya gelecek. Bunun ardından uygulamaların güvenli olup olmadığı, herhangi bir güvenlik açığının olup olmadığı da tespit edilecek.

Google tarafından yapılan araştırmalarda geçtiğimiz yıl Huawei’nin cihaz yedekleme işlemleri sırasında tüm sistemleri çöktürecek tehlikeli bir virüsün bulunduğuna dair uyarmıştı. Daha önceki dönemlerde Oppo ve Vivo modellerinde de güvenlik açıkları bulundu.

ZTE tarafından da kullanıcıların mesajlaşma ve tarayıcı deneyimleri konusunda güvenilir olmayan bazı sorunlarla karşılaştıkları belirlenmiş oldu. Google tarafından bu konuda ciddi bir uyarı gerçekleştirildi.