Google Pixel 5 alüminyum ve kablosuz şarj özelliği bakımından ilk olan bir ürün oldu. Alüminyum gövdeye sahip ilk cihazı olmasa da kablosuz şarj desteği ile seçenek sunan tek akıllı telefonu oldu. Cihaz ile ilgili son dakika haber ve merak edilenler…

Amerika Birleşik Devletleri'nin en gelişmiş teknoloji devi haline gelen Google dün akşam lansman gerçekleştirdi ve etkisi de sürüyor. Etkinlik kapsamında tanıtılan ürünler arasında Pixel 5 de yer alıyor.  Bu cihaz ile ilgili pek çok özellik tüketiciyi etkileyecek şekilde...

Google'ın yeni amiral gemisi telefonu Pixel 5 tanıtımında dikkat çekici pek çok özellik bulunuyor. %100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan imal edilen bu telefon aslında şaşırtıcı olmasa da ciddi bir boyutta ilgi çekici oldu. Çünkü daha önce alüminyum gövdeye sahip cihazlar kullanılıyordu. Ancak bu cihazda kablosuz şarj desteğinin olması da pek çok kullanıcıyı mest etti.

Google Pixel 3 sonrasında piyasaya sürmüş olduğu tüm akıllı telefonlarda kablosuz şarj imkanı sağlıyordu. Ancak Pixel telefonlarının bugüne dek piyasaya sürülen türlerinin hepsinde arka kısmı camdan imal edilmiş bir gövde bulunuyordu. Yani hem sıcaklık hem de kablosuz şarj etmek için anormal bir durum oluşturmuşlar. Pixel 5'te bu durum tamamen değişiyor ve alüminyum malzeme ile kablosuz şarjın aynı cihazda olması büyük bir dikkat çekiyor.

Google Pixel 5’in Sırrı Ne?

Hem iletken gövdeye sahip olup hem de kablosuz şarj özelliği sağlayan bu cihaz herkesi hayrete düşürdü. Alüminyum kasanın hemen üzerinde bir reçine kaplamalarının olması cihazın özelliğini elde etmesini sağlıyor. Bu malzemesi süper ince plastik bir kaplama ürünüdür ve kablosuz şarj teknolojilerinin de kullanılması uygun olmayan metal malzemenin üzerine kaplanmıştır. Alüminyum gibi metallerde şarj bobininin kullanımını devre dışı bırakmaktadır. Metalin olduğu her yerde kablosuz şarj kullanmak mümkün olmayacaktır. Bu durumda şirket telefonun şasesini delik açıp kablosuz şarj bobini deliğe yerleştiriyor ve tek parça halinde gördüğünüz telefonun arka kısmında aslında bir delik bulunuyor. Biyoloji ile isimlendirilen bu pilin üzerini kapatan reçine sistemi sayesinde cihaz herhangi bir problem olmadan kablosuz şarj özelliği ile kullanılabiliyor.