Instagrama yeni üye olan ya da kullanan pek çok kişinin merak ettiği soruların başında güvenli hesap anlamına gelen ve sınırlı kişiye verilen mavi tık geliyor. Peki, Instagram mavi tik nasıl alınır? Mavi tik kimlere verilir? Mavi tik almanın en kolay yolu…

Belirli kriterlere sahip olan kişiler yapacakları başvuru ile birlikte, Instagram hesabı üzerinden mavi tık alma hakkını elde ediyor. Mavi tık özellikle Instagram içerisinde saygınlık gören ve oldukça fazla sayıda kişinin takip ettiği ünlü kişileri ön plana çıkarıyor. Eskiden sadece çok az kişiye verilen mavi tık, günümüzde yapılacak başvuru üzerinden alma şansı veriyor. Bu durumda isim ve soy isim ile kişisel bilgilerin gerekli noktaya ulaştırılmasının ardından, bu bilgiler onay kısmına gidiyor. Eğer kişisel bilgiler ve potansiyel kriterleri taşıyor ise, onaylanarak mavi tık alma hakkını elde ediyor.

İNSTAGRAM MAVİ TİK NASIL ALINIR?

Dünya çapında en çok kabul gören sosyal medya platformları içerisinde Instagram öne çıkar. Özellikle daha saygın ve güvenli bir hesap oluşturabilmek için mavi tık alınır. Aynı zamanda paylaşımları telif altına almak ve kişisel hakları korumak için mavi tık önemli bir yere sahiptir. Eskiden Instagram sadece belirlemiş olduğu kişilere mavi tık verirken, günümüzde başvuru üzerinden alma hakkı sunuyor.

- Ayarlar kısmından doğrulama iste bölümüne giriş yapılır.

 - Bu bölümde isim ve soy isim ile kimlik bilgileri yazılır.

 - Mavi tık formu içerisinde öne çıkan diğer gerekli bilgiler eksiksiz bir şekilde eklenir.

Yapılan bu işlemin ardından kişinin sosyal medya hesabı incelemeye alınır. Eğer gerekli kriterler tamamlanmış ise Instagram yöneticileri kapsamında mavi tık eklenir. Eğer doğrulama kategorisi görünmüyorsa, o zaman ayarlar bölümünden destek başlığı ile birlikte sorun bildir işlemi yapılabilir. Burada kişi gerekli isteğini yorum olarak bildirir ve geri dönüş sağlanır.

MAVİ TİK ALMANIN EN KOLAY YOLU

Mavi tık almanın en kolay yolu aslında başvuru üzerinden gerçekleşir. Çünkü artık Instagram yapılacak olan başvuru ile beraber mavi tık konusunda gerekli başvuruları incelemektedir. Tabii bundan önce mutlaka kişinin hesabının herkese açık olması gerekir. Aynı zamanda 10.000'den fazla takipçinin olması en önemli hususlar arasında yer alır. Tabii kişisel bilgiler doğru ve eksiksiz bir şekilde yer almalıdır. Bu işlemler tamamlandıktan sonra ayarlar bölümünden doğrulama istek kısmına giriş yapmak ve gerekli bilgileri yazmak yeterlidir. Kişinin sosyal medya hesabı incelemeye alınır ve bu inceleme doğrultusunda kriterler yerine getirilmiş ise mavi tık eklenir.

INSTAGRAM'DA MAVİ TIK ÖNEMİ NEDİR?

Daha fazla saygınlık elde etmek ve daha çok kitleye ulaşmak için mavi tık çok önemlidir. Bu sayede insanların güvenini kazanırken aynı zamanda daha çok kitleye ulaşım şansı elde edilir. Diğer yandan hikaye kısmından link paylaşımı için mavi tık almak gereklidir. Yani bu durum en az 10000 takipçi ve herkese açık bir hesap olarak ifade edilir. Aynı zamanda Instagram üzerinden alınan mavi tık, kişinin telif haklarını güvence altına alması anlamı taşımaktadır. Değişen sistem ile birlikte artık her birey ayarlar üzerinden mavi tık konusunda başvuru yapabilir.