İşte AK Parti'den Gelen Sosyal Medya Açıklaması ;

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan bir basın toplantısı düzenledi. Özkan düzenlediği toplantıda sosyal medya düzenlemesinde son durumu ve düzenleme ile yapılacak değişiklikleri kamuoyu ile paylaştı.

"Kişisel verilerin korunması temek haktır." diyen Özkan, "Vatandaşların hukukunu korumak bizleri bu düzenlemeyi yapmaya itmiştir. " ifadelerini kullandı.

Özkan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Sosyal ağ sağlayıcılar, "içeriğin yayından çıkarılması ve erişimin engellenmesi" ile "özel hayatın gizliliği nedeniyle içeriğe erişimin engellenmesi" başvurusuna 48 saat içinde cevap verilmesi kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmek için 3 ay içinde gerekli çalışmaları tamamlayacak.

Düzenlemeyle, suç oluşturan kısmi içeriğin çıkarılmasının mümkün olduğu durumlarda, erişimin engellenmesi kararı yerine içeriğin çıkarılması kararının verilmesi imkanı sağlanarak, aynı internet sitesinde yer alan ve suç oluşturmayan içerikler yönünden ifade ve haber alma özgürlüğü daha da güvenceli hale getirilecek.

İçeriğin çıkarılması kararları, erişim sağlayıcılar tarafından değil içerik ve yer sağlayıcılarca yerine getirilebileceği için bu kararlar, içerik ve yer sağlayıcılarına bildirilerek gereğinin yerine getirilmesi istenecek."