Şu an her ne yapıyorsanız bırakıp telefonunuza yüklemeniz gereken bazı harika uygulamalar paylaşacağız.

1. Instapaper Mobil telefonlarımız artık işlevi sadece zaman öldürmeye odaklı uygulamalarla dolmaya başladı, biraz da zihinlere hitap edelim dedik ve Instapaper'ı seçtik.

Adındaki 'Insta' ibaresi izleniminizi etkilemesin, Instapaper en hızlı, sade ve verimli okuma deneyimini sunmak için bulunuyor.

İlginizi çeken bir makaleyi size dayatılan reklamlarla, dikkat dağıtan tasarımlarla bölmek istemiyorsanız atın Instapaper'a, istediğiniz zaman sade arayüzünde okuyun, mobil mobil öğrenin.

2. Sleep Cycle Yorgun uyananlar yahut mütemadiyen uykusuzluk çekenler, sözümüz sizlere. Sleep Cycle uyku düzeninizi siz hiçbir şey yapmadan düzene sokma iddiasında, tek yapmanız gereken uygulamayı yüklemek, uyanmanız gereken en geç saati tanımlamak ve Sleep Cycle'a işi bırakmak

Nefes ritminizi takip ederek derin uykuda olmadığınız o doğru anda sizi uyandırarak dinç bir şekilde güne başlamanızı sağlayacak.

3. Geló Fotoğraf sanatına yeni bir bakış atmaya hazır olun. Sadelikten gelen tasarıma inananları küçük boyutuna zıt şekilde şaşırtan Geló, fotoğraflar üzerine ekleyeceğiniz biçimsel filtrelerle yepyeni detayları yakalamaya imkân veriyor.

Bir renkli karenin nasıl yepyeni bir sanatsal fotoğraf ortaya çıkarmak için fayda sağlayacağını düşünüyorsanız, hemen deneyin.

4. Rome2rio Bir seyahat planı yaptığınızı düşünelim, hedeflediğiniz noktada karar kıldınız ama bu noktaya nasıl erişeceğinize bir türlü karar veremiyorsunuz.

Bir renkli karenin nasıl yepyeni bir sanatsal fotoğraf ortaya çıkarmak için fayda sağlayacağını düşünüyorsanız, hemen deneyin.

4. Rome2rio Bir seyahat planı yaptığınızı düşünelim, hedeflediğiniz noktada karar kıldınız ama bu noktaya nasıl erişeceğinize bir türlü karar veremiyorsunuz.

Videoların kayda değer bölümlerini seçip ayıklayarak yeni bir video oluşturabiliyor, araya seçeceğiniz fotoğrafları birbirinden kaliteli efektlerle dahil ediyor.

6. Voscreen Bir yerli girişim olan Voscreen, 'Ben dizileri altyazısız izliyorum, ancak öyle öğreniliyor.' sözünü şehir efsanesi olmaktan çıkarıyor.

Eğlenerek dilleri de öğrenebilmenin anahtarını cebimizde taşımaya hazırsak 15 saniyelik videolarla seviyenize göre değişken sorular soruyor. İzlediğiniz videodaki cümleyi tanıyıp doğru seçtikçe izledikleriniz değişiyor, mevcut seviyeniz de artıyor.

7. Lumosity Sıkça mobil telefonlarımızın zihinlerimizi körelttiğini düşünürüz fakat tüm ihtiyaçlarımızı karşıladığı için mobil telefonlarımızdan uzak kalabilme ihtimalini pek de denkleme dahil etmeyiz. Lumosity işte bu sorunu kökünden çözmeyi amaçlıyor, çözüyor da.

Zihin jimnastiği yaptıran birbirinden farklı oyunlarla kıvrak bir zekâ, kuvvetli bir hafızanın anahtarını sunuyor.

8. Mint Harcamaların kontrolü ayın ilk günü hepimiz için çocuk oyuncağı olsa da harcama kalemleri arttıkça, ekstra giderler kendini gösterdikçe hesaplar birbirine karışıyor. Bizim adımıza bunu takip edecek, bir cep muhasebecisine ihtiyacımız olduğunu biliyoruz.

Mint, bütçenizi, harcamalarınızı özel kategoriler ve anlaşılır grafiklerle sizden daha titiz takip etmek için cebinize yaklaşıyor.

9- Remember the Milk Planlı olmak şart. Rakibi olan uygulamalarda zamanlamayı ve tüm planlama sizin üzerinizde, Remember the Milk'te tüm bu işler sizden bağımsız gerçekleşiyor. Yapmanız gerekenleri not edin ve takibini ona bırakın.

Hem anlık bildirimler hem de sosyal ağlarınız üzerinden size hatırlatmaları yapsın. Planlılıktan kaçış yok!

10. Adobe Photoshop Express Bilgisayar ortamında imdada yetişen Adobe Photoshop'un biraz 'ekspres' de olsa büyük işler gören sürümüyle bir fotoğraf üzerinde aklınıza gelebilecek tüm düzeltmeleri yapabilirsiniz.