Twitch son yılların en gözde sosyal paylaşım platformlarından biri… Platform geçtiğimiz aylarda Kara Para aklama olaylarıyla gündeme geldi. TRT Haber'den Murat Can Öztürk'ün haberine göre yürütülen soruşturmaya dair yeni detaylara ulaşıldı. Geçtiğimiz aylarda Twitch üzerinden kara para akladıkları iddiasıyla 38 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Son dönemlerin en popüler dijital mecralarından Twitch, geçtiğimiz aylarda kara para aklama iddialarıyla gündeme gelmiş ve soruşturma başlatıldı. Kara para aklama soruşturmasında yeni detaylara ulaşıldı. Yapılan operasyon neticesinde 848 bin dolar değerinde kara para aklandığı ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

Kimi abonelerine çevrimiçi oynadığı oyunların görsellerini paylaşıyor. Kimi ise takipçileriyle eğlenceli videolar izleyip canlı yayın yapıyor. Tüm bunları yaparken izleyicilerden de bağış talep ediyorlar ya da kanallarına reklam alıyorlar. Böylelikle de gelir elde etmiş oluyorlar.

ŞÜPHELİLER TAKLİT SİTELER TASARLAYARAK KREDİ KARTI BİLGİLERİNİ KOPYALADI
Şüpheliler oltalama adı verilen çok bilindik bir siber Dolandırıcılık yöntemini kullanıyordu. Önce vatandaşların telefonlarına kontör yüklemek için kullandıkları popüler bir süpermarketler zincirini gözlerine kestirdiler. Söz konusu şirket tarafından oluşturulan sanal bir GSM şebekesine ait internet sitesinin birebir taklidini yaptılar.

Ukrayna-Rusya savaşında kritik gün! Putin topyekün savaş ilan etmeye hazırlanıyor: Tüm ülkeyi seferber edecek...
İLGİLİ HABER
Ukrayna-Rusya savaşında kritik gün! Putin topyekün savaş ilan etmeye hazırlanıyor: Tüm ülkeyi seferber edecek...
ARAMA MOTORUNDA İLK SIRADA GÖRÜNMESİ İÇİN GOOGLE'A PARA ÖDEDİLER
Şüphelilerin taklit siteyi meşru gösterip arama motorunda ilk sırada görünmesi için Google’a para dahi ödedikleri öne sürülüyor. Bu sayede kontör yüklemek için arama motoruna sanal GSM şirketinin adını yazan mağdurlar, logosundan web tasarımına kadar birebir aynı olan sahte siteyi tıklamış oluyorlardı.

Zanlılar sitenin isminde yalnızca bir karakter ya da harf değişikliği yaptı. Bu durum ilk bakışta fark edilemediği için birçok kişi kolaylıkla tuzağa düştü.

Sahte siteye giren mağdurlar kontör yükleyebilmek için kredi kartı ve kimlik bilgilerini girdi. Bu bilgileri girenler ise aslında kontör değil, kredi kartı bilgilerini zanlılara teslim etmiş oluyorlardı.

E-POSTA YA DA DİSCORD ÜZERİNDEN KARA PARA AKLAMAK İÇİN ANLAŞMA YAPTILAR
Söz konusu kredi kartı bilgileri Discord gibi sosyal mesajlaşma platformlarında oluşturulan kapalı gruplarda paylaşılıyor. Bu gruplara ise güvenilir bir kişinin referansı ile dahil olunuyor. Daha sonra da anonim rumuzlar üzerinden Twitch yayıncılarına ulaşılıyor. Twitch yayıncılarıyla kurulan temasta elektronik posta da gönderildiği oluyor.