Twitter, 2021 yılında Türkiye’de en çok konuşulan konuları, isimleri ve hashtag’leri paylaştı. Listede öne çıkan konular bir Türkiye klasiği olarak siyaset ve spor oldu. Ayrıca sağlık konusu da pandeminin etkisiyle birlikte en çok öne çıkan başlıklardan oldu.

Teknoloji şirketler 2021 yılının enleri listelerini açıklamaya devam ediyor. Son olarak Google, Türkiye’den en çok yapılan aramaları paylaşmıştı. O listeye buradan göz atabilirsiniz.

Bu kervana katılan son şirket Twitter oldu. Twitter, Türkiye’de 2021 yılında en çok konuşulan kişileri, tweet’leri ve hasthag’leri açıkladı.

En çok konuşulan kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılında Twitter’da en çok konuşulan ve tweet’lerde en çok bahsedilen isim oldu. İkinci sırada ise pandemi dönemiyle birlikte ismini daha çok duymaya başladığımız Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca yer aldı.

Fahrettin Koca’nın yerli COVID-19 aşısı Turkovac’ı duyurduğu tweet:

Milletimiz adına sevindirici bilgi: Yerli Covid-19 aşımız Turkovac için acil kullanım onayına müracaat edilmiştir. Yıl sonuna kadar yaygın kullanıma geçmeyi hedefliyoruz. Aziz milletimize hayırlı olsun. pic.twitter.com/WeOs62Fuci

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) November 25, 2021

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pandemi döneminde okullarda yaşanan yüz yüze ve uzaktan eğitim tartışmaları sonrasında Twitter’ın 2021 yılında en çok konuşulan isimleri arasında yer aldı.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2021 yılının en çok konuşulan isimleri arasında 7. sırada kendine yer buldu.

Futbol damgası

Bu yıl Twitter’da en çok konuşulan 20 isim arasında iki futbol dünyasından sima vardı. Fenerbahçeli futbolcu Mesut Özil listede 14. sıradayken, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, en çok konuşulanlar arasında 17. sırada yer aldı. En çok etkileşim alan hesaplar arasında ilk 5’te sadece Fenerbahçe’nin @Fenerbahçe hesabı yer aldı.