WhatsApp, instagram, messenger birleşiyor. Instagram, Messenger ve WhatsApp birbirine bağlanarak bu 3 platform arasında mesajlaşmayı sağlayacak.

Bu uygulama ile yalnızca WhatsApp hesabına sahip olan kişilerin, başka bir uygulama indirmeye gerek duymadan veya bu 3 uygulama arasında geçiş yapmadan Instagram ve Messenger kullanan kullanıcılara ve bu 2 uygulamadan WhastApp aracılığıyla mesaj gönderebilmesini sağlayacak.

Birçok insan Facebook hesabı olmamasına rağmen instagram üzerinden messenger aracılığıyla mesaj göndermeye başladı.

Bu yeni proje ile mesajlaşma sektörü tamamen bir bütün olma yolunda. Facebook'un gücü ve yayılımının daha da ilerleyip güçleneceği ve Amerika Birleşik Devletleri'de tekelcilik soruşturmasıyla karşı karşıya olan birçok şirketin ayrılmasını zorlaştıracağa benziyor.

Bazı uygulamalar ve sahalarda bu uygulama denenmeye başlandı. Messenger ve instagram hesabına sahip kişilerin birbiriyle mesajlaşmaları ve görüntülü konuşma yapabilmesi özelliği deneniyor. Bu uygulamanın önümüzdeki birkaç ay içinde tüm dünyaya yayılacağı söyleniyor. Ancak bu uygulamaya WhatsApp'ın ne zaman dahil olacağı henüz bilinmiyor.

Facebook, instagram, whatsApp ve Facebook uygulamalarındaki kullanıcılara sağlanan hizmetleri birleştirme planını 2019 Mart'ta açıkladı.

Bu uygulama ile kullanıcıların yalnızca WhatsApp hesabına sahip olması yeterli ve başka bir uygulama indirmeye gerek kalmıyor ve bu adı geçen uygulamalar arasında geçiş yapmak mecburiyetinde kalmadan Messenger ve Instagram kullanıcılarına mesaj göndermesini veyahut Messenger ve Instagram üzerinden WhastApp'a mesaj gönderebilmesine olanak sağlayacak.

Facebook başta tek başına bir şiketti. 2011 yılında Messenger'ı piyasaya sürdü. İlk olarak 2012 senesinde Instagram uygulamasını satın alarak kendi bünyesine dahil etti. Hemen ardından 2 sene sonra 2014 yılında WhatsApp'ı satın aldı.

Facebook'un bahsettiği bu uyguylama ve sunacağı olanakları yaratmak için yüklü bir bir altyapı yatırımı yaptığı biliniyor.