Forbes, her yıl olduğu gibi YouTube'dan en çok para kazanan isimleri açıkladı. Kazanılan rakamların büyüklüğü birçok kişiyi heveslendirirken bu iş sanıldığı kadar kolay değil! Youtubeden Nasıl Para Kazanılır? YouTuber'lar Ne Kadar Kazanıyor? başlıklı haber makalemiz ile bu konuda bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Youtube'dan en çok kazanan youtuberlar listesinde ilk sıra son 3 yıldır aynı kişide ve bu 9 yaşında bir çocuk! Yanlış okumadınız! Ryan's World isimli kanalında çocuklara yönelik videolar paylaşan Ryan Kaji'nin 27,6 milyon abonesi var ve 2020'de Youtube'dan 9,5 milyon dolar yani neredeyse 225 milyon TL kazanmış.

Reklamverenler, hedef kitlelerine ulaşmak için kanal arıyor, YouTuber’lar ise video içeriklerinden para kazanmak istiyor. AdSense, bu iki amaç için bir köprü görevi görüyor.

YouTube’dan AdSense ile para kazanma potansiyeli kanaldan kanala değişiyor, ancak içerik üreticilerinin 1000 izleyici tıklamasından dünya ortalamalarına göre aşağı yukarı 3$ ile 10$ arası para kazandığı tahmin ediliyor. bu rakamalr ülkelere göre değişiklik gösteriyor. Örneğin ülkemizde malesef çok daha az rakamların kazanıldığı YouTube kanal sahipleri tarafından dile getiriliyor.

YouTube Premium Nasıl Para Kazanılabilir?

2. bir para kazanma kanalı da YouTube Premium görünümlerinden elde edilen gelirdir. YouTube Premium, YouTube’un aylık bir ücret karşılığında izleyicilere orijinal, reklamsız içerikler sunmanın yanı sıra, videoların çevrimdışı izlenebilmesi için indirilmesine olanak sağladığı bir hizmettir. Peki, izleyicilere reklam gösterilmiyorsa, kazançlarınız nasıl belirleniyor? YouTube, gelirlerinin bir yüzdesini, izleyici sayısı ve içeriği görüntülemek için harcanan sürenin uzunluğuna bağlı olarak içerik üreticileri ile paylaşır. İçerik üreticileri vergiler kesildikten sonra aylık ücretin yüzde 70’ini kazanırlar.