Zoom kredi kartı bilgilerini alıyor mu ? Zoom meeting güvenli mi? zoom meeting ücretli mi?

Milyonlarca öğrencinin uzaktan eğitim görmesi ve binlerce çalışanın evden çalışma modeline geçmesiyle birlikte uzaktan görüntülü iletişim programları ülkemizde kullanılmaya başlandı. Bunlardan en çok kullanılanı ise Zoom meetin programı oldu. Peki zoom meeting güvenli mi ? Zoom meeting kredi kartı bilgilerini alıyor mu?

Korona virüs salgın hastalığı ile müdace kapsamında açıklanan tedbirler gereği ilk olarak okullar 30 nisan tarihine kadar kadar uzaktan eğitime geçti daha sonra ise milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren uzaktan ve çalışma modeli uygulamaya konuldu.

Bu kapsamda milyonlarca öğrenci , öğretmen ve çalışan uzaktan eğitim , uzaktan canlı görüntülü toplantı vb gibi uygulamalar için Zoom meeting uygulamasını kullanmaya başladı.

Zoom konusunda tartışmalar sürerken Zoom programı hakkında sizlere bilgileri derledik.

Ayrıca haberimiizn sonunda  Uzaktan eğitim programlarını kullanırken dikakt edilecek husuları sizler için derledik

ZOOM MEETİNG UYGULAMASI NEDİR?

internet Üzeriden toplu olarak görüntülü iletişim kurmaya yarayan ve bu şekilde canlı görüntülü toplantılar , dersler yapılmasın olanak sağlayan bir yazılımdır.

ZOOM MEETİNG PROGRAMI NERDEN İNDİRİLİR?

zoom programı https://zoom.us/ adresinden ücretsiz bir şekilde indirilip bilgisayara kurulabilir

ZOOM CLOUD MEETİNG PROGRAMI ÜCRETSİZ MİDİR?

Zoom meeting programı şu anda internet üzerinden ücretsiz bir şekilde indirilip kısıtlı özellikleri ile birlikte ücretsiz olarak kullanılabilir.

ZOOM'DA CLOUD MEETİNG İLE UZAKTAN DERS NASIL YAPILIR?

Zoom pogramını indirdikten sonra program üzerinde bulunan start butonu ile birlikte canlı ders için ilk işlem başlatılır. Daha sonra ise new meeting ile sanal bir sınıf oluşturulur ve bu sanal sınıfa katılması istenen kişi veya öğrenciler ile sanal sınıfı oluşturan kullanıcı ID numaları paylaşıp öğrencilerin bu sınıfa katılmalarını sağlar.

ZOOM PROGRAMI ÜCRETLİMİDİR?

Zoom meeting programı şu an için kullanıcılara ücretsiz olarak 40 dakika'lık bir ders veya toplantı imkanı sunmaktadır. Aynı oturum ile daha fazla iletişim kurmak isteyen kişilerin belli bir ödeme yapması gerekmektedir.

ZOOM MEETİNG PROGRAMI KREDİ KARTI BİLGİLERİNİ İSTİYOR MU?

Zoom meeting uygulamasını ilk olarak indirip kurmak ücretsizdir. Yani Zoom programı ile kredi kartı bilgilerinizi girmeden sınırlı sayıda kişi ile birlikte 40 dakikalık bir görüşme veya ders yapabilirsiniz. 

Uzaktan Ders Programlarının Kullanılmasında Dikkat Edilmesi Gereken Konular

1) Katılımcıların screen sharing/ekran paylaşımına izin vermeyin.

2) Tanımadığınız katılımcıların izinsiz olarak dersinize girmesine engel olmak için mutlaka Waiting Room / Bekleme odasını aktifleştiriniz. Ders öncesi anlık haberleşme gruplarını sınıf bazlı kurunuz.

3) Öğrenci adı soyadı sınıf numarasını doğru şekilde yazılmamış öğrencileri derse almayanız.

4) Katılımcılarınızı belirli bir süre bekledikten sonra 'Lock Meeting' diyerek dersin ortasında yeni katılımcıların girişini engelleyin.

5) Görüşmeden çıkardığınız kullanıcıların tekrar gelmesini engelleyin.

6) Kullanmayacaksanız katılımcıların dosya transferi iznini devre dışı bırakın.

7)Kullanmayacaksanız katılımcıların ekrana yazma iznini devredışı bırakın.

8)Canlı oturumlarınıza Meeting ID numarasına ek olarak şifre koyun. Öğrencilerinizle şifreyi dersten önce paylaşarak daha güvenli bir ortam sağlayabilirsiniz.

9)Öğretmen ve öğrenci gizliliğini koruyunuz. Ekran görüntü ya da ses kayıtlarını sosyal ağlar ya da gruplarla paylaşmayınız.

10)Ders, toplantı etkinliklerini id ve linklerini sadece sınıf bazında kapalı gruplarda paylaşınız.

11). Aynı toplantı odalarını sürekli kullanmayanız. Bir toplantı odası kullanımı bir kaç ders ile sınırlandırınız. Yeni dersler için yeni toplantı odaları açınız.