2021 Yılı Ramazan Ayı 13 Nisan 2021 tarihinde başlayacak 12 Mayıs 2021 tarihinde sona erecek. Müslümanlar Ramazan Ayı'nda oruç tutmanın yanı sıra fitre de vermektedir. Maddi durumu iyi kişilerin fitresini Ramazan Ayı içerisinde yoksul kişilere vermesi tavsiye edilmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından alınacak kararla 2021 yılına ait Fitre miktarı belirlenecek.

Fitre miktarı bir kişinin bir günlük yiyecek ihtiyacını karşılayacak miktara göre belirlenmekte olup sağlık sorunu nedeniyle oruç tutamayanların da tutamadığı gün sayısı kadar günlük fitre ödemesi gerekmektedir.

FİTRE KİMLERE VERİLİR?

Fitre verilebilecekler arasında gelin, damat, kayınvalide, kayınpeder, kayınbirader, üvey çocuk, hala, amca, dayı, teyze sayılabilir. 

FİTRE KİMLERE VERİLMEZ?

Anne babaya, dedeye, büyükanneye, evlada, toruna, hanıma ve kâfire fitre verilemez. 

Hanefilere göre aşağıda sayılanlara fitre verilmez:
a) Ana, baba, büyük ana ve büyük babalara,
b) Oğul, oğlun çocukları, kız, kızın çocukları ve bunlardan doğan çocuklara,
c) Eşine,
d) Zengine yani aslî ihtiyaçları dışında nisap miktarı mala sahip olan kişiye,
e) Babası zengin olan ergen olmamış çocuğa

Şâfiîlere ve Ebu Yusuf'a göre fitre, Müslüman olmayana da verilemez. Bunların dışındaki kardeş, teyze, dayı, amca, hala ve onların çocukları, gelin, damat, kayınpeder ve kayınvalide gibi akrabalar zengin değillerse kendilerine zekât, fitre ve fidye verilebilir.