Kur korumalı vadeli hesap caiz mi? Konu hakkında bir çok isim açıklama yaptı. 

18,63 TL'ye kadar çıkan   dolar kuru   Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı  haram olan “kur korumalı TL vadeli mevduat” sistemiyle birlikte 11 TL'nin altına gerilemişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir Müslüman olarak ‘nas’lar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu” sözlerine rağmen milleti faize davet etmesinin ardından Diyanetten dikkat çeken fetva geldi.

Vadeli Mevduat yani faiz sisteminin işlediği sisteme daha önce 'haram' fetvası veren Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni vadeli mevduat sistemine de haram fetvası verdi.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre; Diyanet İşleri Başkanlığı  ALO 190 Fetva Hattı üzerinden Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı kullanmanın İslami hükmünü; "Aynı fetva geçerli. Dinen aynı hükümlere sahip. Vadeli mevduatta da faiz geçerli kur korumalıda da. Sonuçta banka fazlalık veriyor, yani faiz tahakkuk ediyor. Bu yüzden sakıncalı, haram” yanıtıyla açıkladı.

Öte yandan   AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli başta olmak üzere birçok AK Partili isim hazine garantili TL vadeli mevduatı sisteminin "Kesinlikle faiz değil" sözleriyle akıl almaz bir savunma yapmıştı.