AJANSKAMU-ÖZEL HABER

7 Nisan 2020 tarihinde Kur'an kursu öğreticilerinin ders ve ek ders saati kararında değişiklik yapıldı. Buna göre iyanet İşleri Başkanlığınca Düzenlenen Eğitim Faaliyetlerinde Uygulanacak Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar resmi gazetede yayımlandı.Kur'an kursu öğreticileri korona tedbirleri kapsamında okulları tatil olduğu günlerde ek dersle ücretlerini alabilecekler denildi. 

Ancak aradan geçen sürede Diyanet hiç bir ilde jKur'an Kursu öğreticilerine bu ücretleri ödemedi ve onları mağdur etti. 

Sitemze ulaşan Kur'an Kursu öğreticileri mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyorlar. 

Sitemiz takipçisi Kur'an Kursu öğreticielri haberimizin altına yorum kısmından düşünce ve önerielrini yazarak seslerini yetkililere duyurabilirler. 

İşte o değişklik kararı;

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINCA DÜZENLENEN EĞİTİM FAALİYETLERİNDE UYGULANACAK DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARARr

MADDE 1- 14/7/2009 tarihli ve 2009/15215 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Diyanet İşleri Başkanlığınca Düzenlenen Eğitim Faaliyetlerinde Uygulanacak Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 1- (1) 7 nci maddenin ikinci fıkrasının (b) bendi kapsamında görev yapmakta olanlar, COVID-19 salgını nedeniyle kurslara ara verilen günlerde üzerlerinde bulunan ek ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılır.(2) Bu kapsamda ödeme yapılanlar, bir aylık ek ders görevlerini geçmemek üzere kurslara ara verilen günlerde üzerlerinde bulunan ek ders görevleri kadar, kendilerine daha sonraki günlerde ek ders görevi verilmesi halinde bu görevleri ayrıca ücret ödenmeksizin yerine getirmekle yükümlüdür. Bu yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerden birinci fıkra kapsamında yapılan ödemeler geri tahsil edilir