Camilerin yeniden açılması ve namazların camide kılınması ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada , camilerin açılacağı tarih verildi.

Camilerin yeniden açılması için tarih açıklandı.

Son dakika haberi: Pandemi nedeniyle camilerde namazların kılınmaması kararı alınmıştı. Mart ayında alınan karar sonrası camiler kapatıldı ve namazlar evde kılınmaya başladı. Ramazan ayının gelmesi ile de karar değişmedi ve camiler açılmadı. Teravihler ve vakit namazları evde kılınmaya devam ediyor.

NORMALLEŞME BAŞLIYOR

Geçtiğimiz gün kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , normalleşme için atılacak ilk adımları açıkladı. Erdoğan yaptığı açıklamada AVM 'lerin, berber ve güzellik salonlarının 11 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla açılacağını söyledi. Alıancak tedbirlerle birlikte mekanlar açılacak ve bunları diğer işletmeler takip edecek.

KABİNE SONRASI CAMİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELMEDİ.

Kabine toplantısı sonrası camilerle ilgili bir açıklama gelmedi. Kabine toplantısında bu konunun görüşüldüğü , ancak camilerin yeniden açılmasının biraz daha ertelendiği öğrenildi.

TARİH BELLİ OLDU

Camilerde yeniden namazların kılınması ile ilgili son dakika bilgisi geldi. Edinilen bilgilere göre 12 Haziran Cuma günü camilerin açılması ve Cuma namazı ile birlikte camilerde namazların önlemlerle kılınmasının planlandığı bildirildi. 

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı 1. günü 24 Mayıs 2020 Pazar.