Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu sabah tüm Türkiye’yi dehşete düşüren Müezzin Zülküf Güneş'in kendisi gibi din görevlisi eşi Özlem Güneş’i korkunç bir şekilde boğarak öldürmesiyle ilgili cinayete dair önemli açıklamalarda bulundu.

İzmit Kanlıbağ Camiinde görevli müezzin Zülküf Güneş tartıştığı eşini boğarak öldürmüştü. Cinayete gelen tepkilerden biri de Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan oldu.

Ali Erbaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İzmit'te cani bir şekilde hayatına son verilen din görevlimiz vaize Özlem Gön Güneş'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Vefat eden kardeşimize ve kendisi gibi şiddete maruz kalan, cinayete kurban giden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.
Kadın ve erkek arasındaki hukuki ve ahlaki ilişkinin merkezine adalet, saygı, merhamet ve muhabbet kavramlarını yerleştiren Peygamberimiz'in ümmeti olan bizler için kadının canı, onuru ve hakları dokunulmazdır.
Her ne sebeple olursa olsun bir kadının şiddete maruz bırakılması ve canına kıyılması zulümdür; İslam'la ve insanlıkla asla bağdaşmayan büyük bir günahtır. Bir daha bu tür acı olayların yaşanmaması için herkesi şiddete karşı bilinçli bir mücadeleye, varlığa saygı ve sağduyu temelinde bir merhamet seferberliğine davet ediyorum."