Bu güne kadar Kuran okumasını öğrenme fırsatı bulamamış vatandaşlara Diyanetin  görevlileri (İmam-Müezzin,Kuran Kursu Öğreticisi)  2 ay haftada 6 saat olarak online Kuran Eğitimi verecekler. Buraya kadar her şey çok güzel.  Diyanet online kuran eğitiminin uygulama esaslarını hazırlamış ve müftülüklere göndermiş. Buna göre haftada 6 saat eğitim yapılacak, öğrenci sayısı 12 den fazla olursa iki gruba ayrılacak dolayısıyla haftada 12 saat eğitim yapılacak. Dersi olan öğreticilere istekleri dışında görev verilmeyecek- dense de Müftülüklerce  kimseye sorulmadan  (dersi olan görevlilere de  görev verildi ) görevlendirmeler çoktan yapıldı.Son madde;”Bu eğitim için görevlilere ek ders ücreti ödenmeyecektir.” açıklaması eklenmiş.

Kuran kursu öğreticileri zaten kendi öğrencilerine online eğitime devam ediyorlar ve bir kuruş ek ücret de almıyorlar.  Şimdi Kuran kursu öğreticilerine  ilaveten bu görev de bila ücret veriliyor , bu angaryadır ve anayasaya göre suçtur.

Milli Eğitimde, hiç online ders yapmayan on binlerce rehber öğretmene, ana sınıfı öğretmenine  (ders yapılıyormuş gibi) ücretleri tam olarak ödenirken, Diyanetin eğitime devam eden öğreticilerine tek kuruş ücret ödememesi kamu adaletiyle bağdaşır mı?

Kuran Kursu Öğreticileri