Kanada'da yaşanan bir olay şok etkisi yarattı. Yaşanan olay çöplükten hazine çıkmasıydı. Yaklaşık olarak 6 dolara satın aldığı tablonun arkasına bakan kadın neye uğradığını şaşırdı ve gözlerine inanamadı. 

Kanada'da bir kadın ikinci el dükkanında inceleme yaparken yaklaşık olarak 6 dolara yağlı tablo satın aldı. Aldığı yağlı boya tablonun, kendisine minik bir servet getireceğinden habersiz bir şekilde evine döndü. Kadın tabloyu eve getirdikten sonra arka kısmına bakınca büyük bir şok yaşadı. 

Tablonun Arkasında Yatan Servet

Bir çöplükten 6 lira verip satın aldığınız bir resmin, dünyanın en popüler sanatçılarından birine ait olduğunu öğrenen herkes şok yaşayabilir.  Tam da buna benzer bir olay Kanada'da yaşandı. Kanada'nın Ontario eyaletinde yaşayan bir kadının başına tam da bu tarzda bir olay geldi.

Kanadalı kadın, çöplükte yer alan sağlam eşyaların satışına yapan ikinci el bir mağazadan 6 Kanada dolarına satın aldı.  24x20 santimetre ölçülerindeki yağlı boya tablonun, rock müziğin en büyük kişilerinden olan David Bowie'ye ait olduğunu öğrendi. 

Talihli kadın, geçen yaz döneminde satın aldığı tabloyu, geçtiğimiz haftalarda bir müzayede evi tarafından satışa sundu. Aynı zamanda kısa süre içinde gelen büyük teklifler 6 dolarla kıyaslandığında dudak uçuklatacak fiyatlara ulaştı. 

Gerçek Sonradan Ortaya Çıktı

Tabloyu beğenerek satın alan kadın gerçeği sonradan anladı. Gerçek anlamda tabloyu satın alan kadın bir sanat koleksiyoncusu değildi. Evine farklı bir tablo almak ve bu tablonun David Bowie olması ise aklının ucundan bile geçmemişti.