Hak-İş'ten yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkanvekilimiz Dr. Osman Yıldız, MEMUR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Genel Sekreteri Abdullah Obeidat, Birlik Müdürü Enes İbrahim, Birlik İcra Komitesi Üyeleri ve uzmanlarımız katıldı.

“Filistin ve Kudüs İçin Bizleri Zor Günler Bekliyor”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği görevini başarılı bir şekilde yürüttüklerini belirterek, Filistin ve Kudüs davasının tüm uluslararası platformlarda sendikal hareketin desteğini alabilmek için, farkındalık oluşturulmaya çalıştıklarını söyledi. Arslan, “Son dönemde Filistin’de önemli gelişmeler yaşandı. Özellikle ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak kabul edilmesi ile başlayan süreç, arkasından Yüzyılın Anlaşması dayatması ve şimdi de Batı Şeria’nın işgali girişimleri karşısında bazı İslam ülkelerinin sessiz kalmasından dolayı üzgünüz. Filistin ve Kudüs için bizleri zor günler bekliyor” diye konuştu.

“Filistin’in Sesi Dünyada Yankı Bulmuyor”

Filistin’in dünyada yalnızlaştırılması politikası karşısında mücadeleye devam edeceklerini belirten Arslan, “Filistin’den çıkan her onurlu ses ne yazık ki İslam dünyasında yankı bulmuyor. Bu durum bizi gerçekten üzüyor ve yaralıyor” dedi.

3,5 yıldır birliğin Genel Başkanlığını yürüttüğünü hatırlatan Arslan, “Bu görevi bir bayrak yarışı olarak görüyorum.   Filistin ve Kudüs davasına desteğimiz, mücadelemiz, katkımız aynen devam edecektir. Birliğin İcra Kurulu’nda olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Genel Başkanvekilimiz Dr. Osman Yıldız, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin çalışmaları hakkında görüş ve önerilerini anlattı.