Çin'in başkenti Pekin'de Belediye Eğitim Komisyonu, kentte iki gün üst üste yeni Covid-19 vakaları görülmesi üzerine eğitim faaliyetlerinin ertelendiğini bildirdi.

Telesur'da yer alan habere göre, kentte birinciden üçüncü sınıfa kadar 520 bin öğrencinin 15 Haziran'da eğitime yeniden başlaması bekleniyordu. Ancak kentte yeni vakaların görülmesinin ardından artan yeni salgın endişesi, eğitimin yeniden ertelenmesine neden oldu. Okulların ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor.

Çin hükümeti, yaklaşık bir hafta önce acil sağlık seviyesini düşürmüştü. Çin'de 2 aydır yeni pozitif Covid-19 vakası görülmüyordu.

Komisyon'un açıklaması, kentin Fengtai ilçesindeki araştırma merkezinde çalışan 2 kişide virüs görülmesinin ardından geldi. Açıklamadan bir gün önce de, Şiçeng ilçesinde bir kişide aynı şekilde pozitif vaka görülmüştü.

Kentte görülen 3 yeni vakanın ardından sağlık yetkilileri, virüsün daha fazla yayılmasını engellemek amacıyla bir dizi tedbirler aldı. Bu kapsamda, hastalığa yakalananların yakını olan toplam 91 kişi karantinaya alındı. Bunların arasında 33 dördüncü sınıf öğrencisi ve 15 ilköğretim okulu çalışanı bulunuyor. Bu kişilere yapılan testlerin hepsinin negatif çıktığı kaydedildi.

Çin'de şu anda 65 Covid-19 hastası bulunuyor. Bu kişilerin hastalığı şu ana kadar hafif geçirdiği belirtildi. Ülkede şu ana kadar 78 bin 365 Covid-19 hastası iyileşirken, 4 bin 634 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Kaynak Yeniçağ