Yulin Köpek Yeme festivali, 21 - 30 Haziran arasında Çin'de kutlanan bir festivaldir. Düzenlenen festivalde her yıl 11000'e yakın köpek katledilir. Save a dog adlı bağış kampanyası ise bu akılalmaz uygulamaya karşı geliştirildi. Her bir paylaşımın bağış yerine geçeceği Save a dog nedir? Save a dog bağışı nasıl yapılır, ücretli mi?

Çin, ekonomi ve nüfus açısından dünyanın en büyük ülkesidir. Ancak her yıl Haziran ayında düzenlenen Yulin Köpek Yeme festivali ile binlerce hayvanın katledildiği bir ülkedir ayrıca. 2009 yılında başlayan Yulin Köpek Yeme festivaline bu yıl save a dog kampanyası ile karşı çıkılıyor. Bir köpek kurtar adlı kampanya instagram'da düzenleniyor. Her paylaşımın bir bağış olarak kabul edildiği save a dog nedir, save a dok bağışı nasıl yapılır?

SAVE A DOG NEDİR?

'Save a dog' yani 'Bir köpek kurtar' başlığı ile başlatılan kampanyada her paylaşımın 0.01 dolar değerinde olduğu ifade ediliyor. Kısa sürede yüz binlerce Instagram kullanıcısına ulaşan paylaşım şu ana kadar 100 bin TL'nin üzerinde bir bağış toplanabilmesini sağlamış durumda ki paylaşımda yer alan bilgilere göre ana hedef 129 bin TL bağışa ulaşabilmek.

Buraya tıklayarak Plant A Tree Instagram hesabına gidin ve profil fotoğrafına dokunun.

Açılan hikayedeki 'Bağışta Bulun' butonuna dokunun.

Açılan sayfada yer alan 'Hikayeye Ekle' butonuna dokunun.

Hikayeye istediğiniz eklemeleri yaptıktan sonra sol alttaki 'Hikayelerin' butonuna dokunun ve paylaşın.

Plant A Tree, kampanya ve Yulin Köpek Yeme Festivali hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler için ilgili gönderiyi hikayeye ekleyeceğiniz sayfanın alt kısmında bazı açıklamalara (İngilizce) da yer veriyor.