1 Ocak tarihinin yaklaşmasıyla birlikte eğitim camiasında en çok merak edilen konulardan biride 1 ocak tarihinde canlı ders olacak mı sorusu..

1 OCAK TARİHİNDE CANLI DERS OLACAK MI?

Uzaktan eğitim sürecinin başlamasıyla birlikte eğitim öğretim faaliyetlerinin önemli bir kısmı canlı dersler üzerinden yapılmaya başlanmıştı.Bu konuda Bakanlık tarafından esnek bir uygulama getirilmiş olup, canlı ders faaliyetleri haftanın 6 günü yapılmaya başlandı. Okul idareleride bu esneklik doğrultusunda öğretmenlerin canlı derslerini gün farklı saatlere tanımladılar. Peki bu esnek uygulama içerisinde 1 ocak tarihinde canlı ders var mı? 1 ocak tarihinde canlı ders yapılabilir mi ?

1 Ocak tarihi resmi olarak yılbaşı tatili olduğu için 1 Ocak tarihinde canlı ders yapılması mümkün değildir. 1 OCAK tarihinde canlı ders yapılmayacak ve ücret ödenmeyecektir.

01 Ocak 2021 her yıl olduğu gibi yılbaşı tatili. 01 Ocak 2021 Cuma günü eğitim öğretim faaliyetleri yapılmayacaktır. 01 Ocak günü gerek okul öncesi ve ilköğretim gerekse ortaöğretim kurumları yönetmeliklerine göre de tatil.

Tatilin Cuma günü bittiği durumlar için Bayram ve Tatilleri düzenleyen 2429 sayılı yasada geçen fakat kurum yönetmeliklerinde geçmeyen bir hüküm söz konusu.

2429 sayılı Kanunun 2'nci maddesinin ilgili fıkrası şu şekildedir:

"Bu Kanunda belirtilen Ulusal Bayram ve genel tatil günleri; Cuma günü akşamı sona erdiğinde müteakip Cumartesi gününün tamamı tatil yapılır."

Bu hükme göre 02 Ocak 2021 Cumartesi günü de tatildir.

Konuya dair MEB'den henüz bir açıklama yapılmadı fakat 02.01.2021 Cumartesi günü tatil günüdür.