Koronavirüs salgını sebebiyle uzaktan eğitimle dönemi kapttık. Sene başında kademeli olarak yüz yüze başlayan eğitim bir kez daha salgın duvarına çarptı ve internet dünyasına geri döndü. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağını araştırıyor. Peki 15 Şubat'tan sonra hangi sınıflar okula dönecek?

Yarıyıl tatili öğrenciler için 15 Şubat'ta sona erecek. 2020-2021 2. dönem 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak. MEB tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, 8. ve 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kursları yüz yüze eğitime 22 Ocak'ta başladı. Şimdi ise gözler yüz yüze eğitim takvimine çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında ''Uzaktan eğitimin temeli olan internete erişimdeki sınırlılğı dikkate alarak köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlamasını tamamladık. Ancak vaka artışı yaşanması halinde yeniden ara verilbilecek. 8. ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim öğretimin 1 Mart'tan itibaren başlaması için hazırlıklara başlanacak. Vaka sayılarındak iyileşmeye paralel olarak 1 Mart'tan itibaren il bazında öğretimin kademeli başlaması için çalışmalar sürdürülecek.'' dedi.

1 MART'TA İLKOKULUN TÜM SINIFLARI İLE 8. VE 12. SINIFLAR

Bakan Selçuk 1 Mart tarihi ile ilgili planlanan detayları açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "1 Mart Pazartesi günü ilkokullarımızın tüm sınıf düzeyiyle açılması kararını aldık. İlkokul öğrencilerimiz eğitimlerine yine seyreltilmiş şekilde, haftanın 2 günü devam edecekler. Özel gereksinimli öğrenciler için de özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacak" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''1 Mart tarihinde okullarımız sınav döneminde olan 8'inci ve 12'inci sınıf öğrencilerimiz için de kapılarını açacak. Onların verimli bir şekilde sınavlara hazırlık yapmaları ve öğretmenleriyle bire bir çalışmaları çok önemli. Bu nedenle öğrencilerimiz eğitimlerine 1 Mart'ta tam zamanlı olarak başlayacak ve Bilim Kurulu'nun öngördüğü şartlar çerçevesinde sınıflarda yerlerini alacaklar" dedi.