MEB'den yapılan son açıklamalara göre özetle: 

LİSELERDE SON DÜZENLEMENİN ÖZETİ

Öğrenciler 2. dönem sınavlarına girip girmemekte serbest bırakıldı Buna göre Sınava girmeyeeck olan öğrencilerin Velileri 21 Mayısa kadar okul idaresine dilekçelerini vermeleri gerekiyor. 

Bu öğrencilerin yıl sonu puanları 1. dönem notlarına göre oluşacak. Bu öğrencilere 2. dönemde hiçbir not girişi yapılmayacak. 

2. Dönem sınava girmiş olan öğrenciler notlarını isterlerse 1. dönem notlarına göre değerlendirilmesini isteyebilecek. Ancak Sınavların yapılmadığı okullarda yani yeni yapılacağı okullarda sınava girecekleri için böyle bir imkan blunmuyor. Sınav sonucu ne ise ona razı olacak. Dolayısıyla sınava girip girmeyececeğini iyi düşünerek karar verecek. 

Öğrenciler istedikleri derslerden sınava giemeyecekler. Ya hepsine girecekler ya da hiçbirine girmeyecekler.

Sınavlara girmeyen öğrencilere hiçbir performans notu verilmeyecek. 

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya SELÇUK'un yaptığı Açıklamaya Göre 2. dönem sınavına girmek istemeyen öğrencilerin dilekçe vermesi gerekecek bu açıklamanın üstüne öğrencilerin araştırdığı soru 2. dönem sınavı için dilekçeyi nereye vermem gerekiyor ?

SINAV DİLEKÇESİ NEREYE VERİLECEK ?

2. Dönem sınavına girmek istemeyen öğrencilerin velileri yazılı dilekçelerini çocuklarının eğitim gördükleri okull idarelerine verecekler. Dilekçeleri 21 Mayıs tarihine kadar yazılı ya da elektronik ortamda vererek beyan etmeleri yeterli. 

DİLEKÇELER 10YIL SAKLANACAK

Bu dilekçeler Okul idareleri tarafından 10 yıl boyunca saklanması gerekmektedir. 

Peki Dilekçe Nasıl Olacak İşte Dilekçe Örneği

Sınava Giriş Dilekçe Örneği WORD

Sınava Giriş Dilekçe Örneği PDF

Ajanskamu.net-Özel Haber