AJANS KAMU - ÖZEL HABER

2016 Ataması öğretmenler tayinlerde 30 eylül tarihinin değil 31 aralık tarihinin baz alınmasını istiyor. Ayrıntılar Ajanskamu.net özel haberimizde

2016 senesinde 15 temmuz olaylari yüzünden Eylulde goreve başlayacak 20 bin Öğretmen bu darbe girişimi sebebli yasanan olaylarla 16 ekimde goreve başlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı  tarafından. çıkarılan klavuzda il içi ve il dışı tayinlerde 30 eylül tarihi baz alınıyor.

2016 yılında atanıp 15 temmuz nedeniyle göreve başlamaları Ekim ayında yapılan bu öğretmenlerin 4 yıllıkgörev süreleri bittti ve bir çoğu il içi ve il dışı tayin isteyecekler. Ancak henüz yayınlanmamış olan klavuzda MEB yetkililerinini bu durumu göz önünde bulundurması gerekiyor. Tayinler için 30 eylül tarihi baz alınırsa bu öğretmenler mağduriyet yaşayacaklardır.

Çünkü 2016 ataması öğretmenler 16 ekim tarihinde görevlerine başlayabildiler ve tamamı sözleşmeli öğretmen olarak atandı.  Ilk sözleşmeli ogretmenler olarak 3. Sene sonunda kadroya geçen bu öğretmenler ve 4. Sene olan bu yıl da zorunlu hizmetlerini de tamamladılar.TAyin hakkı elde ettiler.

Çoğu doğu ve güneydoüu illerinde 4 yıldır görev yapan bu öğretmenler klavuzda bu durum unutulur ve 30 eylül tarhi değil de 31 Aralık dikkate alınmazsa mağduriyet yaşayacaklar.

Sitemize ulaşan 2016 ataması öğretmenler bu durumlarının MEB'e iletilmesi konusunda bizden yardım talep ediyorlar.

Klavuzun  il iç ive il dışı tayinlerde "30 Eylül itibariyle " ifadesinin "31 Aralık tarihi itibariyle " şeklinde yayınlanması sorunu çözecektir.

Ajanskamu.net olarak 2016 ataması öğretmenlerimizin bu durumlarını Milli EĞitim Bakanı Bakan YArdımcıları ve MEB Personel Genel Müdürüne  ileteceğimizi ifade etmek isteriz.

MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun yapacağı açıklamayı da buradan sizlerle paylaşacağız. 

Korona virüsle mücadelede uzaktan eğitim, maske üreti, sahada vefa çalışması gibi bir çok onuda destan yazan öğretmenlerimizin bu haklı endişelerini MEB yetkililerine ileteceğimizden kuşkuları olmasın

MEB bu konularda kesinlikle mağduriyet oluşmaması , öğretmenlerimizin mutlu olması için her türlü düzenlemeyi yapacaktır. İçleri rahat olsun.

Sizler de bu konuda yetkililere seslerinizi duyurmak için haberin altına yorum yazarak sesinizi MEB yetkililerine duyurabilirsiniz. 

Sitemiz Aanskamu.net'i İnstagram hesabından takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. TIKLAYIN