AJANS KAMU - ÖZEL HABER

2016 Ataması öğretmenler tayinlerde 30 eylül tarihinin değil 31 aralık tarihinin baz alınmasını istiyor.  Konuyla ilgili ihbar hattımıza gelen mesajları ve öğretmenlerin taleplerini sizlere aynen aktarıyoruz.

Ayrıntılar Ajanskamu.net özel haberimizde

2016 yılında KPSS genel kültür sınavı ile ÖABT öğretmenlik alan bilgisi testi arasında yaşanan menfur darbe teşebbüsü nedeniyle girdiğimiz ikinci sınav ve bununla birlikte tercih ve atama işlemleri de geç bir tarihe alındı. 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personel Seçme Sınavı (2016-KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin (ÖABT), 20 Ağustos 2016 Cumartesi günü yapılmasına karar verildi. Böylece eylülde gerçekleşecek atamalar da ekimde gerçekleşti. Devletimiz sağ olsun, bir ay iki ay geç atanmanın bizim için hiçbir önemi yoktur. Bu süre zarfında ancak uygulamaya yeni konulan mülakat, güvenlik soruşturması ve sözleşmeli öğretmenlik bahislerinden, bizi bekleyen 4+2 belirsizliğinden gerçekten çok muzdarip olduk. 

Nihai olarak belirtilen 3+1 sözleşmeli öğretmenlik, 3 yıl sözleşmeli ve bir yıl kadrolu çalışmayı gerektiriyordu. 2016 ekimde atanıp sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan ve sözleşme gereği 3 yıllık çalışma süresini tamamlayıp kadroya geçenler dahil olmak üzere il içi ve iller arasında aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri veya engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişikliği ile tayin işlemleri 2020 şubatta gerçekleşti.

Kadrolu öğretmenlerden 30 Eylül tarihi itibarıyla bulundukları ilde üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabiliyor. 2016 ekimde atanan diğer öğretmenler bu süreye göre iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunamayacak görünüyor. 

Ülkemizin başından geçen bu ağır süreçte 4 yıl doğu hizmetinde bulunan öğretmenlerin iki haftaya yakın bir süre farkıyla yer değiştirme isteğinde bulunamaması gerçek anlamda büyük bir haksızlık ve mağduriyet oluşturacaktır. Bu sıkıntının ifade edilen sürenin 30 eylül değil 31 aralığın baz alınması ile çok basit bir şekilde halledilebileceği görülmekte. 2016 ekimde atanan öğretmenler bu sıkıntının giderilerek hakları olan 2020 isteğe bağlı iller arası yer değişikliğinde tayin olmak istedikleri okullara tercihte bulunmak istiyor.

Sizler de haberin altına yorum yazarak görüş ve önerilerinizi belirtebilirsiniz.