Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde öğretmen atamaları tüm hızıyla devam ediyor. Atama sonuçları 18 Mart 2020 günü açıklanan fakat bir türlü kararnameleri gönderilmeyen ve görevlerine başlayamayan 20 bin öğretmenin kararnamesi 22 Haziran günü ilgili kurumlara gönderilecek. Söz konusu öğretmenler yeni eğitim - öğretim dönemi olan 2020 - 2021 Güz döneminde sınıflarında öğrencilerinin başında eğitime devam edecekler.

Haziran ayında söz konusu süreçleri başlayacak olan ilave 20 bin öğretmen atama takvimi de

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından açıklanan takvime göre Haziran ayında sürece dahil edilecek olan ilave 20 bin öğretmen atama neticeleri 1 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak. Bu atama sonucunda başarılı olan öğretmenler de yeni eğitim - öğretim yılında sınıflarında öğrencilerinin başında olacaklar. Bu sayede 2020 - 2021 eğitim - öğretim yılı için toplamda 40 bin yeni öğretmen, büyük bir heyecanla öğrencisine kavuşmuş olacak.

2020 KPSS ve ÖABT sınavları yapıldıktan sonra da yeni atamaların tekrar gündeme alınması bekleniyor.

Şube Müdürü Kadroları İçin Atamalar

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri mahkeme kararı ile İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinde 513 Şube Müdürü kadrosunda görevde yükselme suretiyle ataması yapılan öğretmenler için de ayrıca bir açıklama paylaştı. Yapılan paylaşımda, “Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatı il / ilçe millî eğitim müdürlüklerinde birinci seviye 513 şube müdürü kadrosuna görevde yükselme yoluyla atama yapılması için 01.04.2018 günü gerçekleştirilmiş olan yazılı sınav sorularından iki tanesinin yargı kararları ile iptal edilmesi sonucunda, adayların söz konusu yazılı sınav puanları 58 soru üzerinden tekrar hesaplanmış ve MEBBİS Kişisel Bilgiler Modülünde 14 Mayıs 2020 gününde yayınlanmıştı.

Bahsi geçen yargı kararı uyarınca; tekrar hesaplanan yazılı sınav puanları 84,4828 ve üstünde olan adaylardan, öncesinde sözlü sınava girerek başarılı sonuç alanlar ve halen Milli Eğitim Bakanlığının çeşitli kadrolarında görev yapanların tercihleri, http://mebbis.meb.gov.tr/ internet adresindeki Elektronik Başvuru Formu ile 01 - 05 Haziran 2020 günleri arasında alınarak 513 şube müdür kadrosuna atamalar puan üstünlüğü esasında