AJANSKAMU-ÖZEL HABER

513 Şube Müdürünün yargı kararı gereği sınav puanlarının yeniden hesaplanmasının ardından beklentileri daha da arttı.

Yarın bu konuda Bakanlıkta bir toplantı yapılacak. Ardından bir açıklama yapılacak. 

513 şube müdürü tüm görevlendirme kadrolar ve münhaller ilan edilerek bir ek atama yapılmasını istiyorlar. 

Yeniden hesaplamaya göre yapılacak atamalar sonucunda neler olacağı ise merak ediliyor. 

Sitemize ulaşan 513 şube müdürü atamssı mağdurları şunları dile getirrdi.

Yeniden yapılacak 513 Şube Müdürlüğü atamasında TÜM MÜNHALLERİN AÇILMASI ve 17 aylık çalışma süresinin sayılması mağduriyetleri en aza indirecektir. Bu konuda bakanlığımızın idare olarak gerekli düzenlemeleri yaparak bizleri mağdur etmeyeceğine inanıyoruz.

Bilindiği üzere, Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin ilgili hükümleri gereğince Bakanlığımızın taşra teşkilatı il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde birinci derece 513 şube müdürü kadrosuna görevde yükselme suretiyle atama için yazılı sınav 01.04.2018 tarihinde gerçekleştirilmişti.

Ancak, bu süreçte Ankara 4'üncü İdare Mahkemesince verilen 19.09.2019 tarihli kararla yazılı sınav sorularından ikisi iptal edilmiş ve bu yargı kararı, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 3'üncü İdari Dava Dairesinin 12.03.2020 tarihli kararı ile kesinleşmiştir.

Söz konusu yargı kararı uyarınca;

İptal edilen iki soru devre dışı bırakılarak adayların yazılı sınav puanları (58) soru üzerinden yeniden hesaplanarak MEBBİS Kişisel Bilgiler Modülünde yayınlanmıştır.

Yönetmeliğin 16'ncı maddesinin birinci fıkrası hükmü gereğince sözlü sınava katılmak için gerekli olan yazılı sınav taban puanı (84,4828) olarak belirlenmiştir.

Yeni oluşan başarı listesinde yer alan (84,4828) ve üzeri puana sahip adayların sözlü sınav işlemleri daha önce gerçekleştirildiğinden, bu adayların tercihleri daha sonra yayınlanacak olan duyuru kapsamında alınarak, 513 şube müdürü kadrosuna atamalar puan üstünlüğüne göre yeniden gerçekleştirilecektir. Duyurusu 14 Mayıs 2020 tarihinde Personel Genel Müdürlüğünü internet sitesinde yayınlanmıştır.

Ancak, 30 Kasım 2018 tarihinde atanan, atandığı yere evini, ailesini ve çocukların okullarını taşıyan, 17 aydır Şube Müdürü olarak çalışan arkadaşlarımızın mağduriyeti nasıl giderilecektir.

Mağduriyetlerin önlenmesi için mahkeme kararı ile yapılacak olan yeniden atamada TÜM MÜNHAL kadrolar tercihe açılmalıdır. Böylece yerini değiştirmek istemeyen arkadaşlar yerinde kalabilecek ve yeniden bir düzen kurmak zorunda kalmayacaktır. Yeniden atama başvurusunda 513 kadro açılırsa yerinden memnun olmayan arkadaşlarımız tercihini değiştirdiğinde domino taşı gibi herkes yerinden oynayacaktır. Onun için mahkeme kararı ile yeniden yapılacak olan 513 şube müdürlüğü atamasında TÜM MÜNHALLER açılmalıdır. 30 Kasım 2018 tarihinde atanan ve tekrar Şube Müdürü olarak atanacak arkadaşların çalıştığı 17 aylık hizmetin görevden sayılmaması da bir mağduriyet doğuracaktır. Yeniden yapılacak 513 Şube Müdürlüğü atamasında TÜM MÜNHALLERİN AÇILMASI ve 17 aylık çalışma süresinin sayılması mağduriyetleri en aza indirecektir. Bu konuda bakanlığımızın idare olarak gerekli düzenlemeleri yaparak bizleri mağdur etmeyeceğine inanıyoruz.

513 ŞUBE MÜDÜRLERİ

Bu konudaki gelişmeleri ve her türlü önerilerinizi dile getirmek için Ajanskamu Telegram kanalımıza resme tıklayarak abone olarak gelişmeler hakkında haberdar olabilirsiniz .

Ayrıca haberimizin altına yorumlarınızı yazarak sesinizi yetkililere duyurabilirsiniz