AÖL kayıt ve kayıt yenileme tarihleri öğrencilerin odaklandığı konular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın aol.meb.gov.tr internet adresinden yapılan duyuruya göre 2021-3 dönemine, sadece 19.07.2005 tarihi dahil ve öncesi doğumlu öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini yapabilecek. 50 TL kayıt yenileme sınav ücretini bankaların ATM ve internet bankacılığını kullanarak yatıracak olanlar 18 Temmuz 2022 tarihi mesai bitimine kadar işlemlerini tamamlayacaklar.


AÖL 3. DÖNEM KAYIT YENİLEME NE ZAMAN BİTECEK?
Açık Öğretim Lisesi 2021-3.Dönem kayıt yenileme işlemleri 6 Temmuz 2022 tarihinde başlayıp 18 Temmuz 2022 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

2021-3 dönemine, sadece 19.07.2005 tarihi dahil ve öncesi doğumlu öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini yapabileceklerdir. Kayıt yenileme işlemlerini yaptıran öğrencilerin, ders seçimleri öğrencilere açılmayacak olup; dersler Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi tarafından otomatik olarak atanacaktır.


AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILIR?
50 TL kayıt yenileme sınav ücretini T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının ATM'lerinden veya ilgili bankaların internet bankacılığını kullanarak yatırabilirsiniz. ATM'lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme sınav ücreti olarak yatırıldığına dikkat ediniz.

Ayrıca; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile kayıt yenileme sınav ücretini yatırabilirsiniz.

Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili sınavın adıyla ücret yatırmaları gerekmektedir.

Not: Bu dönem Mesleki Açıköğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi'nden Açık Öğretim Lisesi'ne geçiş yapılmayacaktır.


Öğrenci Durumu "İncelemeye Alınmış Öğrenci" Olan Öğrenciler;
Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sisteminde Öğrenci Durumu "İncelemeye Alınmış Öğrenci" olan öğrencilerimizin kayıt yenileme ücreti yatırmaları sistem tarafından engellenmiştir.

Bu durumda olan öğrenciler kayıt yenileme tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurarak İnceleme Durumlarının kaldırılmasını talep etmeleri gerekmektedir.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri öğrenci taleplerini Açık Öğretim Lisesi e-posta adresine gönderecektir.

Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından talepler incelenerek, talebi uygun görülen öğrencilerin inceleme durumları kaldırılacaktır.


AÖL KAYITLARI NE ZAMAN 2022 AÖL 3. Dönem kayıtları nasıl yapılır MEBden kayıt yenileme son gün açıklaması
İnceleme durumları kaldırılan öğrenciler kayıt yenileme ücretini yatırarak kayıtlarını yenileyebilecektir.

Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından incelemenin kaldırılması için bilgi ve belgeye ihtiyaç duyulması halinde istenen belgeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla öğrenciye bildirecektir.

İstenen belgeleri tamamlayarak Halk Eğitimi Merkezi aracılığıyla Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne gönderen öğrencilerin talepleri tekrar değerlendirilecektir.

Hürriyet