Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk etapta ana sınıfı ve 1. sınıflar için yüz yüze eğitim kararı almış, akabinde ilkokul 2, 3 ve 4. sınıflar ile ortaöğretimde 8. ve 12. sınıflar için yüz yüze eğitim başlamıştı.

Geçtiğimiz haftalarda 5. ve 9. sınıf öğrencileri için de yüz yüze eğitime geçilmesine karar verilmiş, 6, 7, 10 ve 11. sınıflar için ise en yakın zamanda Covid-19 salgınının durumuna göre yüz yüze eğitime başlanabileceği açıklanmıştı.

Yüz yüze eğitime kademeleri olarak geçildiğinden bu yana her düzeyde sınıflardan artırılarak yüz yüze eğitime geçiş yapıldıktan sonra günlük vaka ve ölüm sayıları artmış, kasım ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde ise vaka sayıları günlük 3 bin 500'e yaklaşmıştır.

Geçtiğimiz gün Bilim Kurulu toplanmış ve bazı konularda tavsiye kararları almıştır. Bu kararların içerisinde okulların durumu da bulunmaktadır. Bilim Kurulu, 16-20 Kasım 2020 tarihlerinde uygulanan 1. dönem 1. ara tatilinin uzatılmasını tavsiye etmiştir.

Konuyla ilgili nihai karar ve açıklamalar çok yakında duyurulacak olsa da 6, 7, 10 ve 11. sınıflar için yüz yüze eğitime başlanılmayacağı ve yüz yüze eğitime başlayan sınıflar için ara tatilin ilk etapta 1 hafta daha uzatılacağı tahmin edilmektedir.
 

Öte yandan bazı uzmanlara göre okulların açık kalıp kalmama durumu için yerel olarak vaka sayılarına bakılıp il ve ilçelere göre değişik kararlar verilebileceği iddia edilmektedir.

Tabloya genel olarak bakıldığında geçtiğimiz eğitim öğretim yılının 2. döneminin tekrarı olacağı kanaati ağır basmakta, pandemi bu şekilde devam ederse okulların önce fiilen sonra ise resmen tekrar kapatılma durumu ortaya çıkabilir.

 Gelişmeleri yakından takip edip siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam ediniz.