Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenlerinin ilkokullarda beden eğitimi ve spor öğretmeninin görev yapması ile ilgili sosyal medyada yaptığı etkinlik,  bu kararın doğru olduğunu düşünen vatandaşlarımız ve özellikle müzik, teknoloji Tasarım, görsel sanatlar gibi branş öğretmenlerinin de verdiği destekle  rekor kırıp ülke gündemine girmeyi başardılar. Etkinliğe katılanlar çoğunlukla Daha önce bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatı hatırlatıp yerine getirilmesini istediler. Eğitimin her kademesinde beden eğitimi ve spor dersinin olması, ülkemizde gelecekte aktif ve sağlıklı bir toplumun oluşması, milli takımlarda devşirme sporcular yerine hareket eğitimini anaokulunda ve özellikle ilkokulda iyi bir şekilde alıp doğru spor branşına yönlendirilen kendi çoçuklarımızın mücadele etmesi  gibi bir çok alanda fayda sağlayacaktır. İnsanlarımızın sportif ve rekreatif etkinliklere düzenli katılımını sağlamak için, onların 6-12 yaş arası temel eğitim dönemlerinde, sportif becerilerin alt yapısını oluşturan temel hareket becerilerinin öğrenilmesi ve geliştirilmesi önemli bir unsurdur.  
    Günümüzde beden eğitimi ve spor, ilköğretim döneminde temel eğitimin bir parçası olarak verilmektedir. Bu bağlamda öğrencilerin spor eğitimini tam olarak almaları onların bedensel, ruhsal ve toplumsal gelişimlerine önemli derecede katkı sağlamaktadır. İlköğretim birinci kademede verilen beden eğitimi ve spor derslerinde sınıf öğretmenlerinin, fiziksel, uygulama, önemseme ve formasyon bilgileri açısından pek çok problemle karşılaştıkları düşünülmektedir. Yapılan bir çalışmalarda ilköğretim birinci kademesindeki beden eğitimi derslerinin amacına uygun yürütülmediği ve yetersiz olduğu  sonucuna varılmıştır.
Etkili bir öğretim için nitelikli öğretmenlere gereksinim duyulur. Öğretmenlik, öğretimde uzmanlaşma isteyen bir meslektir. Bu meslekte yer alan bireylerin belli bir genel kültür birikimi, özel alan bilgileri ve öğretmenlik meslek yeterlilikleri ile donatılmış olmaları gerekmektedir. Bu yüzden ilkokula başlayan öğrencilerimizin gelişim özelliklerinin göz önünde bulundurulması, spor bilincinin küçük yaşlarda kazandırılması, yeteneklerin keşfedilerek doğru yönlendirilmesi çocuklarımızın ilkokuldan itibaren göreceği beden eğitimi ve spor dersi ve bu derse girecek olan beden eğitimi ve spor öğretmeni ile olacaktır.