14 Aralık 2016 Kar Tatili Olan İller belli olmaya başladı. Özellikle doğu ve güneydoğuda yoğun kar yağışı etkili oluyor.

İstanbul'da beklenen kar da etkili olmaya başladı. 

Bingölde bugün okulalr tatildi. illi Eğitim müdürlüğü 

İlimizdeki yoğun kar yağışı nedeniyle 13.12.2016 Salı günü tüm taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere bir gün süreyle okullar tatil edilmiştir. açıklaması yapmıştı

Meteoroloji 12 il içi yarıdnan itibaren yoğun kar uyarısı yaptı.

Tuncelide Okullar tatil

Tunceli'deki olumsuz hava koşulları nedeniyle Pülümür, Hozat, Mazgirt, Ovacık ve Nazımiye ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

İşte  kar tatili beklenen iller ve meteorolojik olarak son durumu;

Meteoroloji genel müdürlüğünden yapılan açıklamada İç Anadolu'nun Doğusu ile Doğu Anadolu'nun Güney Ve Batısındaki Yoğun Kar Yağışlarına Dikkat! denildi.

Meteorolojiden yapılan açıklama şöyle:

Bugün akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun doğusu (Kayseri, Sivas, Niğde), Doğu Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri (Toroslar, Amanos dağları ve Kahramanmaraş’ın kuzeyi) ile Doğu Anadolu’nun güney ve batısında (Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari) başlayacak kar yağışlarının; yarın (13.12.2016 Salı) akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak 14.12.2016 Çarşamba günü akşam saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde etkili olması ve yerde 10-20 cm yer yer 50 cm civarında taze kar örtüsü yapması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TRAKYA VE ANADOLU'DA ETKİLİ OLACAK

Kar yağışı, yarın yurdun büyük bölümünü etkisi altına alacak. Akdeniz ve Ege bölgelerinin kıyı kesimleri haricinde Trakya ve Anadolu'da kar yağışı bekleniyor. Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde yoğun kar yağışı etkili olacak.

Anadolu'da kar yağışı, çarşamba günü de etkisini sürdürecek.

Trakya'da ise kar yağışının, çarşamba kaybedeceği etkisini, ertesi gün yeniden kazanması bekleniyor. Bölgede kar yağışıyla hava sıcaklıklarının yer yer 10 derece düşeceği tahmin ediliyor.

yarın kar taiili olan iller

İşte 2 günlük hava tahimini;

 

Kar tatili güncel duyurularını sitemiziden dıyırmaya devam edecğeiz. Ajanskamu'yu taki petmeye devam ediniz. 

Kamudanhaberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajanskamu / www.ajaskamu.net