Kocaeli Derince Yenikent’te bulunan Alparslan Ortaokulu velilerinden biri “sınav ücreti”nden rahatsız. Ancak bu tepki bize de fazla abartılı geldi

Önce bir velinin gazetemize gönderdiği maildeki şikayet cümlelerini paylaşalım:

“ZORLA SINAV YAPIYORLAR”

“Derince’de Alparslan Ortaokulunda okuyan oğlum için okul sürekli para talep ediyor. Bıktık. Zorla sınav yapıyorlar ve parasını istiyorlar bizden. Sınava girmeyenler okula gelmesin izinli sayarız diyor okul müdürü. Lütfen bu konuya bir çözüm bulun.”

AİLE BİRLİĞİNİN DİLEKÇESİ

Söz konusu veli aynı maille birlikte okul aile birliğinin imzalı ve kaşeli ücret talep dilekçesini göndermiş. İsterseniz hemen o dilekçeye de bir göz atalım:

1 AY DEĞİL 1 DÖNEM İÇİN100 LİRA

Açıkçası il genelinde hemen hemen her okulda yapılan bu sınavlara söz konusu velinin neden tepki gösterdiğini çok da anlayamadık. Her hafta sonu 7 ve 8.sınavlar için yapılan sınavlar için velilerden dönem başı 100 lira talep ediliyor. Ki bu son derece makul bir fiyat. Yani bir veli bir yılda toplam 200 lira verecek.

İSTEMEYENLER İZİNLİ SAYILIYORMUŞ. DAHA NE?

Deneme sınavı (LGS) sınav kitapçıklarını devlet karşılamadığı için bir şekilde ücretlerinin karşılanması lazım. Okul yönetimi sınava girmeyen öğrencilere de “izinli” sayıyor yani sınava girmek istemeyenleri devamsızlıkla tehdit etmiyor. Açıkçası biz burada itiraz edilecek pek bir şey göremedik. Takdir kamuoyunun

Talha Yıldırım