Gaziantep'te gönüllü cami imam hatiplerinin öncülüğünde başlatılan kampanya kapsamında hayırseverlerin desteğiyle aralarında yetim ve öksüz çocukların da bulunduğu 400 çocuğa okul kıyafeti yardımı yapıldı. 

GAZİANTEP Gaziantep'te gönüllü cami imam hatiplerinin öncülüğünde yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuklar için okul kıyafet temin etmek amacıyla kampanya başlatıldı. Kampanya kapsamında Şehitkâmil ilçesindeki Said Nursi Camii ve Gençlik Derneği tarafından yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuklar için kentteki hayırseverlerin desteğiyle okul kıyafeti yardımında bulunuldu.

Şehitkâmil ilçesindeki ilkokul ve ortaokullarda eğitim gören, aralarında yetim ve öksüz çocukların da bulunduğu 400 çocuğa okul kıyafeti yardımı için merkez Şehitkâmil İlçe Müftülüğü'ne bağlı Said Nursi Camii'nde dağıtım töreni düzenlendi. İlçede bulunan okullarda belirlenen yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuklar, okul yöneticileri ile birlikte camiye geldi. Çocuklara kıyafetlerini Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Mustafa Altun, Şehitkâmil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, kampanyayı başlatan Said Nursi Camii İmam Hatibi Bahri Yılmaz ve diğer imam hatipler ile hayırseverler hediye etti. Okul kıyafeti yardımı ile ilgili bilgi veren Şehitkâmil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, ilçede gönüllü cami imam hatiplerinin öncülüğünde başlatılan kampanya kapsamında hayırseverlerin desteğiyle yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuklara okul kıyafeti yardımı yapıldığını söyledi.

İdin, 'Said Nursi Camii'mizin etrafındaki okullarda eğitim gören ihtiyaç sahibi olan yavrularımızın hem okul müdürlerimiz hem de cami görevlilerimizin, hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla okul kıyafeti yardımında bulundular. Bu kampanyaya emeği veren bütün kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum.' dedi.

Kıyafet yardımı alan öğrenciler ise dağıtımı gerçekleştiren cami imam hatipleri ve kendilerine kıyafet yardımı yapan hayırseverlere teşekkür ettiler. 

İBRAHİM KOÇYİĞİT