15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin ardından Demirköprü mevkiinde FETÖ tarafından yaptırılan ve devlet tarafından el konulup İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet veren bina, depreme dayanıksız çıktı. Tahliyeden sonra atıl halde kalan binanın takipçisi olduğunu belirten Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, mülkiyeti Vakıflar bölge müdürlüğünde olan okul için talimat vererek kısa zamanda yıkılıp yerine yeni okul binasını yapılmasını istedi.

15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimine kadar ilköğretim ve lise binası olarak hizmet veren okul binası, hain darbe girişiminin ardından devlet tarafından el konulduktan sonra, o tarihten itibaren Şehit Muhsin Kiremitçi Ortaokulu ismi ile eğitimine devam etti. Ancak Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı incelemeler sonucu bina depreme dayanıksız çıktı.

Raporun ardından öğrenciler merkezdeki imam hatip ortaokuluna tahliye edildi. Ancak boş bina kötü alışkınlıkların merkezi haline geldi.

Bina dışındaki ve içerisindeki tüm yapılara zarar verildi tüm camları kırıldı. Okul binası adeta savaş alanına döndü. Ortaya çıkan tablo İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından görüntülendi. Kapısı açık vaziyette bulunduğu için kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından kullanılan binadan mahalle sakinleri de rahatsızlıklarını dile getirdi. Binanın takipçisi olduğunu belirten Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu en kısa zamanda yıkılacağını belirtti.