Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) öğrenci başvuruları bugün başladı. MEB'ten daha önce yapılan açıklamada yönerge değişikliğiyle 6 ve 10. sınıflar da ücretsiz verilen DYK kapsamına alınmıştı. Başvurular, 29 Kasım'da sona erecek. Kurslar ise 29 Kasım'da başlayacak. Peki, DYK e-Kurs başvuruları nasıl yapılacak? DYK e-Kurs meb.gov.tr öğrenci giriş ekranı!

Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarına (DYK) öğrenci başvuruları başladı. Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) için öğrenci başvuruları başlıyor. Peki, DYK e-Kurs başvuruları nasıl yapılacak? DYK e-Kurs meb.gov.tr öğrenci giriş ekranı!

DYK kurs merkezi başvuruları 19-22 Kasım taihleri arasında alındı. Öğretmen başvuruları ise 23-25 Kasım tarihleri arasında yapıldı. Öğrenci başvuruları ise 26 Kasım yani bugün itibariyle başladı.

DYK KURS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Başvurular, odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleşecek.

Kursiyerler, e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabileceği gibi e-Kurs Modülünün kendilerine otomatik oluşturduğu şifreler ile kurs başvurusunda bulunabilirler.

Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru yapabilir.

DYK E-KURSLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

DYK kurs sınıflarının oluşturulması 26 Kasım ve 29 Kasım 2021 tarihleri aralığında yapılacak.
Kurslar ise 29 Kasım'da başlayacak.