Milli Eğitim Bakanlığınca öğrencilerin notlarını, sınav bilgilerini ve devamsızlıklarını sorgulamak için kullanıma açılan e-Okul hem öğrencilere hem de velilere büyük kolaylık sağlamaya devam ediyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin devamsızlık, not ve sınav bilgileri e-Okul sisteminden görüntülenebiliyor. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi nedir, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi VBS öğrenci girişi nasıl yapılır? İşte, detaylar...

E-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin notlarını, sınav bilgilerini ve devamsızlıklarını sorgulamak için kullanıma açılan bir sorgulama ekranıdır. E-okul sistemi üzerinden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin devamsızlık, not ve sınav bilgileri görüntülenebiliyor. Bu sisteme öğrenciler ve veliler kolaylıkla erişim sağlayabiliyor. 

E-OKUL VBS SİSTEMİ ÜZERİNDEN AŞAĞIDAKİ BİLGİLER GÖRÜNTÜLENEBİLİYOR

Yazılı Sonucu Sorgulama

Sınav Bilgileri

Devamsızlık Sorgulama

Ders Programı

Diploma Puanı

Sınav Tarihleri

Davranış Notları

E-OKUL VBS SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

1.E-Okul'a giriş yapmak için öncelikle https://eokulyd.meb.gov.tr/ adresine gitmelisiniz. 

2.Karşınıza çıkan bu sayfada Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş seçeneğini tıklamalısınız.

 3.Tıkladıktan sonra açılan ekrandaki güvenlik kodunu, öğrenciye ait T.C. Kimlik numarasını ve öğrenci okul numarasını girin.

4. Girişin ardından sol tarafta bulunan kategorilere tıklayarak duyurulara, not bilgisine, devamsızlık bilgisine, haftalık ders programına, sınav ve proje/ödev bilgilerine ve diğer birçok bilgiye de ulaşabilirsiniz. Sol üst kısımdaki sınıf kategorisinden öğrencinizin önceki yıllara ait bilgilerine de ulaşmak mümkün.