Eğitim Bilişim Ağı kısa ve bilinen adıyla EBA üzerinden canlı dersler öğretmenler tarafından öğrencilere verilmekte. Sınıflar gruplandırılarak yada EBA ve diğer farklı uzaktan görüşme uygulamalarıyla şube şube işlenen derslere katılım beklenenden daha fazla olmasına rağmen yüz yüze eğitim gibi değil. Peki EBA canlı derse katılmak zorunlu mu?

EBA canlı derslere girmek konusunda bazı öğrenciler imkanları olmasına rağmen gönülsüz olurken, bazı öğrenciler için ise şartlar elverişli değil. Bu noktada öğrencilerin ve velilerin merak ettiği konulardan birisi de EBA canlı derslere girmenin zorunlu olup olmadığı konusu.

Uzaktan Eğitim'de Canlı Derse Girmek Zorunlu Mu?

İnternet üzerinden gerçekleştirilen EBA canlı derslere girmenin zorunlu olduğuna dair bir resmi açıklama yok fakat EBA sisteminde her bir öğrencinin derslere katılım durumu, hangi derse girip girmediği kayıt altında tutuluyor ve öğretmenler tarafından takip edilebiliyor. Öte yandan ders değerlendirilmesinde ders içi etkinlik notu her ders için belirleniyor ve bu notun oluşturulmasında en büyük faktör derse katılımlar.

Sonuç olarak tüm öğrencilerin canlı derslere katılımı  konusunda resmi bir açıklama veya kural ortaya konulmasa da öğrencilerin yararı için canlı derslere azami düzeyde katılımının olması gerekiyor.