Pandemiyle mücadele eğitim öğretim alanında sınıfta kalındığı eleştirilerinde bulunan Eğitim Antalya Şubesi yönetimi adına açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Sadık Acar, Milli Eğitim Bakanına seslenerek, "Yönetemiyorsunuz" eleştirisinde bulundu.

Başkan Acar, ilk aşılamanın başlamasıyla birlikte eğitim çalışanlarının aşılanması talebinde bulunduklarını hatırlatarak, "Ufak tefek gecikmeler olsa bile eğitim-öğretim yılının ikinci yarısına bu aşıların yetişeceği, okullarda alınacak diğer önlemlerle de eğitim-öğretim yüz yüze yapılabilir ümidini taşıyorduk. Ama gelinen noktada eğitim çalışanlarının sadece yüzde 15-20'si aşılandı" dedi.

SINAV KARARI ÖĞRENCİYE KALDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınav açıklamasının eğitim öğretimi tamamen bitirdiğini öne süren Başkan Acar, "Lise sınavları yapılan son açıklama ile öğrencinin insiyatifine bırakılmıştır. İsteyen sınava girecek isteyen girmeyecek isteyen birinci dönem notlarını kullanacak. Bu anlayışla zaten katılım çok düşük olan uzaktan eğitim bitme noktasına gelmiştir" dedi. Başkan Acar, Bakanlık aldığı bu kararla eğitimöğretimi bitirmiştir. Bütün öğretmenlerin ve öğrencilerin planları alt üst olmuştur. Süreç çok kötü yönetilmiş ve gelinen noktada eğitimin tüm paydaşları kaybeden olmuştur" dedi.

EĞİTİM ÖĞRETİM BİTTİ

Başkan Acar," Bu açıklamaya göre de ikinci dönem liselerde tek sınav yapılacak ancak isteyen öğrenci bu sınavlara katılacak, istemeyen öğrenci ilk dönemki notlarıyla ikinci dönemin değerlendirilmesini isteyebilecek. Hatta öğrenci isterse ikinci dönem sınavına girebilecek ama notunu beğenmezse ilk dönem notlarıyla değerlendirilmeyi isteyebilecek" diye gelinen noktayı aktardı.

Başkan Acar, "Öğrenciler artık kendilerini derse girme konusunda mecbur hissetmeyecek ve zaten katılımın az olduğu uzaktan eğitim yoluyla verilen derslere katılım bitme noktasına gelecektir. Bakanlık aldığı bu kararla eğitim-öğretimi bitirmiştir" dedi. Bütün öğretmenlerin ve öğrencilerin planları alt üst olduğunu kaydeden

Başkan Acar, " Süreç çok kötü yönetilmiş ve gelinen noktada eğitimin tüm paydaşları kaybeden olmuştur.Tabi başta sayın bakanımız kaybeden pozisyonundadır. Yaptığı hemen hemen hiç bir plan tutmayan, öğretmenlere aşılama konusunda öncelik sağlayamayan bakanımız etkisiz kalmıştır. Lütfen kabul edin Sayın Bakan, yönetemiyorsunuz. Umuyoruz süreç bundan sonra daha iyi yönetilir ve yaz sonu 2021-2022 eğitim-öğretim yılı sorunsuz başlar ve devam eder. Artık ne canımızı ne de öğrencilerimizin geleceğini kaybetmeye tahammülümüz yok" dedi.

Kubilay Eldemirci 

AKDENİZ'DE YENİ YÜZYIL