Milli Eğitim bakanı Ziya SELÇUK A haber canlı yayınında açıklamalar yaptı. 

Hazırlık ve 1. sınıflar için 21 Eylül de okullar açılacak. MEB ile nasıl açılması gerektiği ile ilgili çalışma yapıldı. Özellikle 2+5 gün şeklinde bir uygulamaya geçilecek.

2+5 formülü nedir?

 21 Eylül pazartesi günü eğitime başlayacak. Okullar vakaların seyrine göre il bazlı ve kademeli olarak açılacak. İlkokul 1. sınıf öğrencileri için 2+5 formülü uygulanacak. Yani 2 gün yüz yüze eğitim 5 gün online eğitim.

"1. ve 2. sınıf ve 8. ve 12. sınıfla ilgili düzenlemeyi muhtemelen gelecek hafta konuşmuş oluruz. Daha çok 1. sınıfların alışması açısından 2+5 şeklinde sayıyı azaltarak yani 2 gün devam 5 gün okula gitmeme şeklinde bir uygulama gündeme gelebilir. Önümüzdeki hafta bunu daha netleştirmiş oluruz. Diğer sınıfların bu dönemde nasıl devam edeceği şeklinde 8. ve 12. sınıflarla ilgili salgının seyrine göre gelecek hafta bunu daha da netleştirmiş oluruz. Belki il bazında veya genel anlamda. Yani şöyle özetlersek 1. sınıfların alışması için 2+5 şeklinde olabilir, 2. sınıfların olup olmayacağı konusu önümüzdeki hafta salgının seyriyle netleşmiş olur, 8 ve 12'lerle ilgili ne zaman başlayacağı veya başlayıp başlamaması konusu haftaya gündem yapılmış olacak."

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yüz yüze eğitim konusunda, "Bütün halkımız şunu bilsin. Biz hiçbir çocuğumuzu ya da öğretmenimizi riske atan bir karara imza atmayız." dedi.