Ankara'da eğitim kurumlarıyla ilgili açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 1 Mart 2021 Pazartesi günü köy okulları haricinde kalan ve hala uzaktan eğitime devam eden okullarda yüz yüze eğitime başlanılacağını açıkladı.

Yüz yüze eğitim ilkokullarda haftada 2 gün olacak. 8. ve 12. sınıflarda ise seyreltilmiş model ile yüz yüze eğitime başlanacak. İlkokullarda sınıflar ikiye bölünerek daha önce yapıldığı gibi sınıfın ilk grubu pazartesi ve salı günü, ikinci grubu ise perşembe ve cuma günü yüz yüze eğitim için okullarda bulunacak. Çarşamba günü ise uzaktan eğitim devam edecek.

Köy okulları dışında kalan 5,6,7,9,10 ve 11. sınıf öğrencileri de uzaktan eğitimlerine devam edecekler.

Covid-19 salgını sebebiyle, salgın seyrine bağlı olarak yerel kapsamda İl Hıfzısıhha kurulları, ülke genelini ilgilendiren bir seyir değişimde ise kabine okullarla ilgili olarak farklı kararlar alabilecek.

Yüz yüze eğitime kademeli olarak geçişte herhangi bir sorun yaşanmaması durumunda ise diğer sınıfların da nisan ayında yüz yüze eğitime başlayacağı tahmin ediliyor.