Başvuruları kabul edilen öğrenciler, söz konusu burs kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı adına ilk defa yurt dışında lisansüstü öğrenim görecek. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı adına 2020 YLSY kapsamında lisansüstü öğrenim başvuruları yapılacak bölümler ise şöyle:

Spor Yöneticiliği, İşletme  Mühendisliği,  İşletme/İşletmecilik, Yönetim Bilimleri,  İşletme Yönetimi, Psikoloji, Antrenörlük Eğitimi,  Spor Bilimleri ve Teknolojisi,  Beden Eğitimi ve  Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve  Engellilerde Beden  Eğitimi ve Spor Öğretmenliği,  Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi, Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri.

Alanlarında Yüksek Lisans ve Doktora yapan öğrenciler, bu alanlarda Gençlik ve Spor Uzmanı olarak bakanlık çalışmalarına, bilimsel gelişimine, politika geliştirme, strateji belirleme, mevzuat ve uygulama alanlarına katkıda bulunacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı adına başvuruda bulunan öğrenciler, kontenjanların karşısında yer alan öğrenim görülebilecek ülkeler dikkate alındığında 8 farklı ülkeden birinde öğrenim görebilecek.

Başvurular için son tarih 18 Eylül

Yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek üzere başvuru yapacak adayların, başvuru işlemlerini 10-18 Eylül 2020 tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanlığının http://rebus.meb.gov.tr (REBUS - Resmî Burslu Öğrenci Sistemi ) internet adresinden “T.C. kimlik numarası, kimlik seri numarası ile yakınının (eş, çocuk, anne veya baba) T.C. kimlik numarasını” kullanarak yapmaları gerekiyor.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğünün http://yyegm.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanacak olan 2020 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu ve eklerini inceleyebilir.