Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mardin'de öğretmenlerin öğrencilere kaynak kitap önerisi ve yönlendirmesi yaptığına dair iddialar üzerine açıklamada bulundu.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'in imzasıyla konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"13.09.2022 tarihinde bazı yerel basın-yayın organları ve sosyal medya platformlarında paylaşılan; ilimizde öğretmenlerin öğrencilere kaynak kitap önerisi ve yönlendirmesi yaptığına dair iddialara cevaben; Milli Eğitim Bakanlığı’nın anasınıfı ve 1. sınıflar hariç tüm kademeler, tüm sınıf seviyeleri ve tüm branşlar için hazırlamış olduğu kaynak kitaplar ilimizde eğitim öğretim gören tüm öğrencilere ücretsiz bir şekilde ve sorunsuz olarak ulaştırılmıştır. Bu kapsamda 1.447.191 adet kaynak kitabın dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

12.09.2022 tarihinde ders başı yapan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan ve ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılan kaynak kitaplar, zengin içerikleri ile müfredata ve ders kazanımlarına uygun olup okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından kaynak kitap aldırmaya yönelik kesinlikle herhangi bir tavsiye ve telkinde bulunmamışlardır.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ilimizde sorunsuz bir şekilde ve huzur içerisinde başlamış olup ilgili kişiler ve kuruluşlarca, ilimiz eğitimine ilişkin yapmış olduğu açıklamalar manidar olmakla birlikte, tüm eğitim camiasının sarf ettiği çaba ve enerjiyi yok saymanın yanında, büyük bir haksızlık olmuştur.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur."