Zamanın da bakanımızın biri bir söz etmişti; Şu okullar olmasa bakanlık ne güzel yönetilirdi diye. İşte okullar açıldı; Takke düştü Kel Görüldü sözü gerçekleşti. Kocaman bir buçuk seneyi boşa geçiren il milli eğitim müdürü Fatih Vargeloğlu memlekete kış gelmiş okullar açılmış inşaatlar önünden poz veriyor.

Poz versin tabi ilimize yapılan yatırımların önünde, yeni okul binaların önünde versin, ancak bu il müdürümüz bakanlık tarafından depreme dayanıksız bulunarak güçlendirme kararı alınan okulların önünde poz vererek kendi kendini de İHBAR ediyor.

2020 yazını ve uzaktan eğitim sürecini boş geçiren, 2021 yazını da aynı şekilde boş geçiren İl Milli Eğitim müdürlüğü Eylüle işleri yetiştiremeyince okullar açılmış hala güçlendirme çalışmalarına devam ediyor

. Aynı Ağustos böceği karınca misali.

BU GEZİLERİ ŞİMDİ DEĞİL ÖNCEDEN YAPARAK OKUL SEZONUNA YETİŞTİRECEKTİNİZ

İhalenin verildiği tarih ile teslim tarihi belli olmasına rağmen yapılan çalışmaların zamanında yetişmemesi İl Milli Eğitim müdürlüğünü maalesef harekete geçirmemiş, çünkü Altınordu’da işler yolunda.

Diğerleri ise gözden ırak ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri de kendisine bağlı olduğu için tüm şikayetler nasılsa Vargeloğlu’na geldiği için sorun yok, velinin ve öğretmenlerin önünde iş yapamayan bir ilçe milli eğitim müdürü var nasılsa.

Okullar açılmış İl Milli Eğitim Müdürü şu inşaatları bir gezeyim diyerek fotoğraf paylaşmış ve en azından ilçe okul müdürlerini ve ilçe Müdürlerini kurtarmış. 9 ilçe perişan, veliler öğretmenler öğrenciler adeta isyanda çünkü eğitim ilçenin bir okuluna sığdırılmış vaziyette yani ilk okul, orta okul ve lise aynı binada gerisini siz düşünün covit-19 burada cirit atıyor.

Güçlendirilmesi için ihale yapılan ilçeler yani okul yönünden perişan olan yerler; Akkuş, Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Mesudiye perişan. İlçelerde bir okul binasında; dört okul beş okul eğitim veriyor Hem de Pandemi döneminde, Sebep güçlendirme çalışmalarını yapamamanız, süreci yönetememeniz. BU ÇOCUKLARIN VEBALİ NE OLACAK! Ordu’nun her yönüyle sevgisini kazanan sayın valimiz Tuncay Sonel, bu çocukların ve velilerin sesini duymuyor mu? Sorumluları çağırıp bu ne rezalet demeyecek mi? Talimat verip bir an önce yani kış öncesinde olaya bir el atamayacak mı?

Hamza ALP/ORDUOLAY.COM