Bir değil, bin defa düşünmeden söylenen sözler insanı vezir de yapar, rezil de eder.

Çok değil, 8 Eylül'de bir televizyon kanalında İmam Hatiplileri ve mezunlarını aşağılayıcı sözlerle hakaret eden Erol Mütercimler gibi.


"Ahlaksız, sapık ve sahtekarlık" sözcüklerini kullanan Erol Hoca, haddini aştığını anlamış olmalı ki bir başka televizyon kanalında İmam Hatiplilerin gönlünü almak zorunda kaldı.

Ve "Üzülen bütün imam hatip lisesi mezunları ve öğrencisi olan herkesten çok özür diliyorum" dedi.
 
Ama bırakın kendisini affettirmeyi, İmam Hatiplilerin "hedef tahtası" olmaktan kurtulamadı.

Kim ne derse desin İmam Hatip Ortaokul ve liseleri Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yasa ve yönetmeliklere göre kurulmuş 18 milyon öğrencinin yüzde 15'ini oluşturan eğitim kurumlarımız
 
İmam Hatip Liselerinden rahatsız olabiliriz, zaman zaman sert çıkışlarla rejimi tehlikeye düşürdükleri, toplumsal barışı bozdukları iddiasıyla eleştirebiliriz.

Ama Erol Mütercimler dahil hiç kimse İmam Hatiplilere ve mezunlarına "Ahlaksız, sapık ve sahtekarlık" gibi sözcüklerle hakaret edemez, aşağılayamaz, itibarsızlaştıramaz.

Unutmayalım ki beğensek de beğenmesek de, sevsek de sevmesek de her dönem bedel ödeyen İmam Hatip Liselerinden mezun olan Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, valiler, milletvekilleri, belediye başkanları, rektörler, üst düzey bürokratlar, başarılı iş insanları Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetiyorlar.


Projelerini cimri davranarak "Marifet İltifata Tabidir" diyerek takdir etmeyeblirsiniz ama cömertçe ve acımasızca hakaret de edemezsiniz.

Tam da bu günlerde, İmam Hatiplileri aşağılayan, itibarsızlaştıran cümleler kuran Erol Mütercimler’e en güzel cevabı, TEKNOFEST 2020'de dereceye giren İmam Hatip Liseleri öğrencileri verdi.

Final yarışmalarında;

1) Ankara, İstanbul Atatürk Fen Liselerinin bulunduğu 16 Fen Lisesi,

2) Haydarpaşa, Vefa, Kadıköy dahil 20 Anadolu Lisesi,


3)  Üstün zekalıların sınavla alındığı 13 Bilim ve Sanat Merkezinin de aralarında olduğu 79 lise ile yarışarak İmam Hatip Liselerinin başarılarını ve saygınlığını dünyaya duyurdu.

ÖDÜLLÜ İMAM HATİPLER
ASELSAN yürütücülüğündeki TEKNOFEST 2020 Türkiye'nin en hızlılarının yarıştığı İnsansız Hava Aracı ve İnsansız Sualtı Sistemleri final yarışmalarında derece yapan İmam Hatip Liseleriyle ödülleri;

Bir: Başiskele Şehit Ozan Özen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Zeynep Sena Manay, Hümeyra Zehra Tedik, Feyzan Nur Adalı, Zeynep Merve Erim, Zeynep Ravza Dursun'dan oluşan Gama Robotik Takımı  İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışmasında "En İyi Takım Ruhu" ödülüne layık görüldü.
 
Sümeyye Ergören, Zeynep Sena Manay, Ayşe Karslıoğlu'dan oluşan Gökalp 1 Takımı, deneme uçuşlarında gösterdiği performansla finalin favorisi ve birincisi gösterilmesine rağmen aracın pervanesi çıkınca elendi.

İki: Manisa Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Görme Engelliler İçin Sesli Haritalar çalışmasıyla Eğitim Teknolojileri Yarışmasında birincilik ödülünü aldı.

Üç: Malatya Selahaddin Eyyübi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenileri Uçan Araba Tasarımı kategorisinde ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Dört: Trabzon Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışmasında Türkiye İkinciliğini kazandı.

 REKOR BAŞVURU
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020 heyecanla başladı coşkuyla sona erdi.

İlk yıl 4 bin 333, ikinci yıl 17 bin 773 takımın yarıştığı festivalde bu yıl koronavirüs (Covid-19) salgınına rağmen 81 il ve 84 ülkeden rekor katılımla 20 bin 197 takım ve 100 binin üzerinde hünerlerini sergiledi.


 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının yürütücülüğünde düzenlenen teknoloji yarışmaları 21 farklı kategoride yapıldı.

Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen, savunma sanayisinin lider kuruluşlarından ASELSAN, festivalde İnsansız Su Altı Sistemleri ve Uçan Araba Tasarım yarışmalarına sponsor oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te yapılan TEKNOFEST 2020 final yarışmalarına katılarak birincileri tebrik ederek ödüllerini verdi.


Galip ATAMAN / Bizim Yaka