Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, binlerce öğretmenin sorun yaşadığı karma atama sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, puan türünde yaşanan sorunun mağduriyete neden olduğunu belirtti. Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, “İçeriği değişen, soru sayısı artan, esas alınan puan türü değişen sınavla öğretmen atamalarında hakkaniyetin sağlanması mümkün değildir” dedi.

HATA PUAN ÜSTÜNLÜĞÜ KRİTERİNDE

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Karaduman, 2018 yılında 40 bin öğretmen atamasının yapıldığını hatırlatarak, “O dönemde KPSS puanı iki yıl geçerli olduğu ve karma alım yapıldığı için 2018 yılında 40 bin öğretmen atamasına rağmen atanamayan adaylar 2019 yılındaki atamalara da başvurmuşlardır. Burada sorun, sınavdaki soru sayısının ve atamalardaki puan türünün değişmiş olmasına rağmen 2018 ve 2019 KPSS sınav sonuçlarının yüzdelik başarıya göre değil, puan üstünlüğüne göre yapılmış olmasıdır. İçeriği değişen, soru sayısı artan, esas alınan puan türü değişen sınavla öğretmen atamalarında hakkaniyetin sağlanması mümkün değildir. Daha önce de kamuoyuna ‘karma atama çözümü için bilimsel çalışma yapıyoruz, bir iki hafta içerisinde açıklayacağız, kimseyi mağdur etmeyeceğiz’ açıklamasını yapmıştınız.” dedi.

BİLİMSEL ÇALIŞMAYI YAPTINIZ MI?
Karaduman, Bakan Selçuk’un yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

“2018 KPSS ve 2019 KPSS sınavlarından aldıkları puanlarla atama bekleyen öğrencileri mağdur etmemek amacıyla yapmayı düşündüğünüz yeni bir düzenleme var mıdır?
Yapılacak yeni öğretmen atamalarında 2019 KPSS puanları ile birlikte 2018 KPSS puanları da geçerli sayılacak mıdır?

Sözünü ettiğiniz bilimsel çalışma yapılmış mıdır?

Yapılmışsa süreç nasıl işleyecektir?

Şayet yapılmamışsa niçin yapılmamıştır?”