Kcoaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK ile birlikte imzaladıkları 8 bin ücretsiz tablet dağıtımı protokolünde konuştu. 

Büyükakın bir çok çalışma yaptıklarını ve belirledikleri 8 bin ihtiyaç sahibi öğrenciye Tablet dağıtacaklarını açıkladı. 

Başkan Büyükakın yaptığı konuşmasında: Pandemi sürecinde öğrencilerimizin eğitiminin aksamaması için, elektronik ortam üzerinde çevrimiçi olarak olarak öğrencilerimizin eğitimine devam etmesi için yoğun bir çaba gösterildi. İnternet imkanı bulunmayan öğrencilerimize Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak destek olduk. Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanlığımızın, İçişleri Bakanlığımızın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızında çalışmaları çerçevesinde evlerinde tableti bulunmayan öğrencilerimizin de internete erişebilmeleri için bir çalışma yürütülüyor. Belediyemizin maddi desteği ile tabletlerin teslim edilmesi yönünde bir karara vardık. Tablet yoluyla İnternete erişimde hiçbir öğrencimiz mağdur olmayacak. Öğrencilerimize hayırlı olmasını, hem ilimize hem de ülkemizin eğitim hayatına katkılar sağlamasını temenni ediyorum, açıklamasında bulundu.